2012-12-24 07:18:05
Φωτογραφία για Έρχονται Βέλγοι, Ολλανδοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Σουηδοί για τη φοροδιαφυγή!
Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες θα καταφθάσουν από την αρχή του νέου έτους στην Ελλάδα για να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Τον συντονισμό θα αναλάβει ο Χόρστ Ράιχενμπαχ και ο σχεδιασμός των δράσεων θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια ώρα, σε χριστουγεννιάτικο φοροσαφάρι έχουν ριχτεί οι άνδρες του ΣΔΟΕ με τους ελέγχους να είναι εντατικοί καθόλη τη διάρκεια των εορτών.

Στο πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας, της παραπλάνησης των καταναλωτών και του παρεμπορίου έχουν ριχτεί πενήντα ειδικά συνεργεία του ΣΔΟΕ που σαρώνουν την χριστουγεννιάτικη αγορά. Σε περίπτωση που οι ελεγκτές διαπιστώσουν συναλλαγή χωρίς απόδειξη, αδικαιολόγητα ανεβασμένες τιμές ή προϊόντα μαϊμού, οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Εν τω μεταξύ, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αναμένεται να ριχτούν από την αρχή του νέου χρόνου “ευρω-ραμπο” που καταφθάνουν στην Αθήνα. Βέλγοι, Ολλανδοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Σουηδοί εμπειρογνώμονες υπό τον Χόρστ Ράιχενμπαχ θα συνδράμουν τις ελληνικές αρχές για να εντοπιστούν κρυφά εισοδήματα και «μαύρο χρήμα», να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και να επιταχυνθεί η απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης.


Σύμφωνα με πληροφορίες:

Βέλγοι και Ολλανδοί θα βοηθήσουν στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν τα 100 δισ. €

οι Γάλλοι θα συνδράμουν στον έλεγχο των εύπορων και των μεγάλων φορολογούμενων

οι Σουηδοί στη διασταύρωση φορολογικών στοιχείων για τους επώνυμους και τους ισχυρούς παράγοντες και

οι Ισπανοί θα ασχοληθούν με την αγορά ακινήτων.

Στις εισηγήσεις των ομάδων της Κομισιόν περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και δημιουργία τηλεφωνικών τηλεφωνικού κέντρου είσπραξης οφειλών και αυτόματου συστήματος υπενθύμισης αντίστοιχο με αυτό των ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών.

Πηγή: ert
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ