2012-12-23 11:54:55
Φωτογραφία για ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Ταξιδιωτικό μαραθώνιο για επενδύσεις ξεκινά ο Σαμαράς   

Στην ανάκαμψη της οικονομίας για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος καταλυτικό ρόλο θα παίξουν οι επενδύσεις.

Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση, αμέσως μετά τις γιορτές, είναι λοιπόν ο νέος αναπτυξιακός Νόμος.

Στόχος του, η ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις και η ενίσχυση της απασχόλησης. Ανάμεσα σε αυτά που θα περιλαμβάνει είναι ειδικές φοροαπαλλαγές και άδειες παραμονής στους ξένους επενδυτές και τις οικογένειές τους.

Στους νέους θεσμούς που έρχονται, είναι η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων και ο Διαμεσολαβητής του Επενδυτή.

Σχεδιάζοντας το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός καλούνται να κερδίσουν σημαντικά στοιχήματα, όπως αυτό του φορολογικού, της πάταξης της φοροδιαφυγής, της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων, αλλά και το στοίχημα των επενδύσεων.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά από τη νέα χρονιά ταξιδιωτικό μαραθώνιο για την προσέλκυση επενδυτών. Στο πρόγραμμά του υπάρχει ένα ταξίδι στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ενώ υπάρχουν πλάνα για Κατάρ, Κίνα και Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  ο πρωθυπουργός σχεδιάζει και το πολυαναμενόμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ, την Άνοιξη, κατά το οποίο είναι πιθανό ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Πριν από αυτό ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί για ακόμα μία φορά τη Γερμανία, καθώς έχει προγραμματιστεί ομιλία του στις 8 Ιανουαρίου στο συνέδριο της εφημερίδας «Die Welt» στο Μόναχο.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ