2012-12-23 11:16:03
Φωτογραφία για Ασμουσεν: Επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα το 2014
Θετικά μηνύματα καταφθάνουν και από την ΕΚΤ, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όχι ωστόσο για το 2013, αλλά για το 2014. Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014 προβλέπει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας... (ΕΚΤ), κ. Γιεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Rheinische Post. Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ εκφράστηκε επαινετικά με την ευκαιρία στις σημαντικές προσπάθειες της χώρας για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, παρά την ύφεση, τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και τη λαϊκή δυσαρέσκεια εξαιτίας της αυστηρής λιτότητας.

Ο κ. Άσμουσεν επαινεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ενώ επισημαίνει ότι «όσοι στην αρχή του έτους έλεγαν ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος» και αναφέρεται στην «αξιοσημείωτη μείωση κατά 8% του ελλείμματος στο χρονικό διάστημα 2009-2012», καθώς και στον περιορισμό του κόστους εργασίας κατά 6% σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2008.


«Η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει ανάπτυξη και να ξαναστηθεί η ίδια στα πόδια της χάρη στα δημοσιονομικά έσοδα», επισημαίνει ο κ. Άσμουσεν.

Ο Γερμανός οικονομολόγος αποκλείει πάντως ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, λέγοντας ότι το υπάρχον πρόγραμμα βοήθειας καλύπτει την χρονική περίοδο μέχρι το 2014 και επιμένει στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων: «Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει ανάπτυξη και μέσω της αύξησης των φορολογικών εσόδων να σταθεί πάλι στα πόδια της», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η πλήρης τήρηση των υποχρεώσεων αποτελεί προϋπόθεση για την συνέχιση της καταβολής των προβλεπόμενων χρηματικών ποσών από το πακέτο βοήθειας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ