2012-12-23 09:27:03
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή…»
Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω καθυστέρησης στην εξόφληση παρελθόντων λογαριασμών.

Από την άλλη μεριά, πανικό προκαλούν οι σκέψεις της ηγεσίας της ΔΕΗ να επιβάλλει αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος. Η διοίκηση της ΔΕΗ ζητά να αυξηθούν τα τιμολόγια της εταιρίας από 14,5% έως 48,5%, γεγονός που θα “γονατίσει” κυρίως τα φτωχά νοικοκυριά.

Οι νέες επιβαρύνσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ έρχονται να προστεθούν στα τρία χαράτσια (τέλος ακινήτων – τέλος επιτηδεύματος – ειδική εισφορά αλληλεγγύης) και στο 1,5 δις των φορολογικών βαρών που έρχονται το 2013 με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, οι αυξήσεις σωρευτικά, σύμφωνα με το αίτημα της ΔΕΗ, διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 24,9%. Ωστόσο θα είναι υψηλότερες στις κατηγορίες τιμολογίων που διαμορφώνονται τώρα σε επίπεδα κάτω του κόστους και χαμηλότερες στις περιπτώσεις που υπήρχαν υπερχρεώσεις.


H οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και φόβου για το αύριο…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ