2012-12-23 08:54:13
Φωτογραφία για ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η 8η ΜΕΡΑΡΧΙΑ «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ»
Η ηρωική 8η Μεραρχία «Ήπειρος-Κατσιμήτρος»  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη συγκρότησή του Στρατηγείου και των Μονάδων της (γενέθλια ημέρα), πραγματοποίησε μια σεμνή τελετή  την  Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου»  Περάματος.

Στην πλατεία Ανθλγου Χρ. Πελιτάρη του Στρατοπέδου μετά την προσέλευση όλων των σημαιών των Μονάδων της Μεραρχίας παιανίζουσας της στρατιωτικής μπάντας εψάλλη δοξολογία, στη συνέχεια ο Διοικητής της Μεραρχίας Ταξίαρχος κ. Κ. Τσαγγαράς ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και ακολούθως ο Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Γεώργιος Ντζιμάνης κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο πεσόντων.

Το πρόγραμμα προέβλεπε μετά την παρουσίαση ενός σύντομου ιστορικού της Μεραρχίας, επίδειξη οπλισμού και άσκηση μονάδος τεθωρακισμένων όμως η καταρρακτώδης  βροχόπτωση  δεν τα  επέτρεψε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ο. Πότσης, ο Περιφερειακός Δντης Ηπείρου της Αστυνομίας κ. Τρομπούκης, ο Περιφερειακός Δκτης Ηπείρου της Πυροσβεστικής κ. Στάμος, ο Αστυνομικός Δντής Ιωαννίνων κ. Παπιγγιώτης πρώην διοικητές και υποδιοικητές της Μεραρχίας και δεκάδες πολίτες.

http://www.epiruscorner.blogspot.gr/2012/12/100-8.html#more 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ