2012-12-23 07:42:50
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 2013 (VIDEO)
Σαφάρι για τη συλλογή αποδείξεων καλούνται να κάνουν και πάλι όλοι οι φορολογούμενοι, ενώ την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο εντείνει τη "μάχη" κατά της φοροδιαφυγής. 

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει και το 2013 να συλλέγουν αποδείξεις που θα καλύπτουν το 25% του εισοδήματός τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα υποχρεούνται να μαζεύουν αποδείξεις, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών.

Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ, θα δικαιούνται έκπτωσης φόρου ίσης με 2.100 ευρώ εφόσον προσκομίσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις. Η έκπτωση αυτή μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ αύξησης του εισοδήματος και σταματά στα εισοδήματα των 42.000 ευρώ, μετά τα οποία δεν θα υπάρχει έκπτωση.

Σε όσους, πάντως, δεν μαζεύουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων, θα επιβάλλεται πρόστιμο. Συγκεκριμένα, αν συγκεντρωθούν λιγότερες αποδείξεις, οι φορολογούμενοι θα τιμωρούνται με επιπλέον φόρο 22% επί της διαφοράς.


Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προωθεί τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στις πληρωμές προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο να αποκτήσει όσα περισσότερα «όπλα» γίνεται στη μάχη κατα της φοροδιαφυγής. Δραστικά μέτρα στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς ζητά η τρόικα, αλλά και ο Χορστ Ράιχενμπαχ και για το λόγο αυτό μάλιστα, στέλνουν τρεις ομάδες-ράμπο στην Αθήνα, ώστε να βοηθήσουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του χρόνου αναμένεται να ψηφιστεί το νέο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, που θα προβλέπει μεταξύ άλλων, νέες κλίμακες στο φόρο εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και μία σειρά από μέτρα για τη φορολογία ακινήτων, ενοικίων και τόκων.

Απο κει και πέρα, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στο δεύτερο μέρος του φορολογικού, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Άνοιξη και το οποίο αναμένεται να προβλέπει βαρύτατες ποινές για τους φοροφυγάδες.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήρε εξιτήριο ο Βιλανόβα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πήρε εξιτήριο ο Βιλανόβα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ