2012-12-22 12:23:49
Φωτογραφία για Ολα έγιναν καλά με τα «μαύρα εισιτήρια»;
Στην πλήρη κάλυψη του προέδρου της κ. Σπύρου Καπράλου για το «σκάνδαλο μαύρης αγοράς των εισιτηρίων» των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 και των επερχόμενων χειμερινών «Σότσι 2014» προχώρησε η «γαλάζια» πλειοψηφία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, απορρίπτοντας τις αποφάσεις και τις εκτιμήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις 5 Δεκεμβρίου.

Στη ολομέλεια της ΕΟΕ που έγινε προχθές, στην οποία συμμετείχαν όμως μόνο οι λεγόμενοι «γαλάζιοι» παράγοντες αφού οι προσκείμενοι στο ΠαΣοΚ ομοσπονδιάρχες επέλεξαν να μην παραστούν, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι «δεν συνετελέσθη καθ΄οιονδήποτε τρόπο αξιόποινη πράξη εκ μέρους του Προέδρου» και ότι «δεν συντρέχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση της υπόθεσης».

Μάλιστα τα παρόντα μέλη της ολομέλειας, αντίθετα από τις αποφάσεις της ΔΟΕ που χρεώνει στον κ. Καπράλο «παραβίαση του κώδικα ηθικής της ΔΟΕ» και «δυσφήμηση του Ολυμπιακού κινήματος», με την απόφασή τους «στηρίζουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, καθότι ενήργησε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών».


Με τη σημερινή απόφαση οι «γαλάζιοι» ομοσπονδιάρχες της ΕΟΕ προσπάθησαν να κλείσουν τον σχετικό φάκελο αλλά το ερώτημα που πλανάται είναι πώς θα αντιδράσει η ΔΟΕ στην αγνόηση των αποφάσεών της. Διότι σύμφωνα με την απόφαση της 5ης Δεκεμβρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ καλούσε τις 4 εθνικές ολυμπιακές επιτροπές _ εκτός της Ελλάδας στο σκάνδαλο εμπλέκονται ολυμπιακοί παράγοντες της Σερβίας, της Λιθουανίας και της Μάλτας _ να προχωρήσουν σε μέτρα εις βάρος των εμπλεκομένων προσθέτοντας ότι «εάν αυτές δεν το πράξουν τότε είναι στη διακριτική ευχέρεια της Εκτελεστικής Επιτροπής να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα όπως η άρνηση διαπίστευσής τους σε εκδηλώσεις της ΔΟΕ όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Ολυμπιακοί Νεότητας και οι Σύνοδοι».

Από την πλευρά τους οι προσκείμενοι στο ΠαΣοΚ παράγοντες της ΕΟΕ απουσιάζοντας από τη σημερινή ολομέλεια ήθελαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να μη νομιμοποιήσουν την αιφνιδιαστική «αθώωση» του κ. Καπράλου χωρίς προηγουμένως να τους έχουν δοθεί επισήμως όλα τα ντοκουμέντα της ΔΟΕ αν και τα έχουν ζητήσει απο το προεδρείο της ΕΟΕ. Μεταξύ των «πράσινων» παραγόντων υπάρχει η άποψη να ξανατεθεί το θέμα προς συζήτηση στην ολομέλεια αφού προηγηθεί επίσημη ενημέρωση των μελών της ολομέλειας για τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Συνεδρίαση της 20ής Δεκεμβρίου 2012, ενημερώθηκε και πάλι διεξοδικά από τον Πρόεδρο, κ. Σπύρο Καπράλο, για το ιστορικό της υπόθεσης των εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, για το Πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, την Επιστολή Υποστήριξης της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και το Ψήφισμα της Γ.Σ. των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ, έλαβε υπ΄όψιν της τα δεδομένα, δηλαδή κατ΄αρχήν ότι ο Πρόεδρος είχε εξουσιοδοτηθεί για την καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος της ΕΟΕ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, στη συνέχεια ότι δεν συνετελέσθη καθ΄οιονδήποτε τρόπο αξιόποινη πράξη εκ μέρους του Προέδου αλλά, αντιθέτως, ότι υπέπεσε σε παγίδευση από δήθεν "δημοσιογράφους" για τους όποιους σκοπούς ή συμφέροντα ήθελαν αυτοί να εξυπηρετήσουν. Τέλος, ότι σύμφωνα με την Πρόταση της ίδιας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ και το Ψήφισμα της Ε.Ε. των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών η ισχύουσα διαδικασία για τα εισιτήρια των Ολυμπιακών αγώνων χρήζει ουσιαστικής αναθεώρησης.

Κατόπιν τούτου, η Ολομέλεια της ΕΟΕ, έλαβε ομόφωνα την απόφαση ότι δεν συντρέχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα στηρίζει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, καθότι ενήργησε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Επίσης η Ολομέλεια της ΕΟΕ αφού εξέτασε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, αποφάσισε να εγγράψει ως μέλη της, τις Ομοσπονδίες του γκόλφ και του ράγκμπι».

Τζούστας Γιάννης I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ