2012-12-22 10:38:04
Φωτογραφία για Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ραχόι στο Αφγανιστάν
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ πραγματοποίησε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι για να γιορτάσει, παραμονές Χριστουγέννων, μαζί με τους ισπανούς στρατιώτες της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ραχόι συνοδεύεται από τον υπουργό ’μυνας Πέδρο Μορένες και κατά την παραμονή του στην Καμπούλ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του ισπανού πρωθυπουργού στο Αφγανιστάν μετά την άνοδό του στην εξουσία πριν από ένα χρόνο, σημειώνει η El Pais, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη μείωση του αριθμού των ισπανών στρατιωτών, στο πλαίσιο της σταδιακής αποχώρησης των δυνάμεων της Ισπανίας από το Αφγανιστάν. Η αποχώρηση των ισπανικών στρατευμάτων θα ολοκληρωθεί το 2014 και σύμφωνα με την El Mundo το θέμα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συνομιλιών Ραχόι - Καρζάι.

Μετά την Καμπούλ και την επίσκεψή του στις ισπανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο γενικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ, ο ισπανός πρωθυπουργός θα μεταβεί στην ανατολική επαρχία Χεράτ όπου υπάρχει μια ισπανική βάση επιμελητειακής υποστήριξης και κατόπιν στη βάση Κάλαϊνάου στη βορειοανατολική επαρχία Μπαντγίς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ