2012-12-22 06:50:04
Φωτογραφία για Πάτρα:Ολοκλήρωση κύκλου δράσεων στα ΚΑΠΗ
Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το Τμήμα 3ης Ηλικίας ολοκληρώνει για το 2012, ένα σημαντικό κύκλο δράσεων, που έλαβαν χώρα στα τρία ΚΑΠΗ της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα νέο πλαίσιο Διαδημοτικής συνεργασίας αλλά και αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία, μεταξύ άλλων, δημιουργικές ομάδες όπως: Η ομάδα Χορωδίας και Χορού με την υποστήριξη και συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού, η ομάδα Γυμναστικής με την υποστήριξη του Αθλητικού τμήματος του Δήμου Πατρέων αλλά και οι Λογοτεχνικές ομάδες στα τρία ΚΑΠΗ.

Επίσης, για πρώτη φόρα, μετά από πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Θεόδωρου Αμπαζή, κάθε Τρίτη απόγευμα, αναβιώνουν λογοτεχνικές και ποιητικές μνήμες, με την συμμετοχή νέων ηθοποιών και τον ξεχωριστό τρόπο παρουσίασης και την βιωματική εμπλοκή των ηλικιωμένων. Την έντονη αυτή πολιτιστική δράση συμπλήρωσε η ομάδα «Καλλιτεχνικό συνεργείο» αφιερωμένη στην ιστορία του τραγουδιού.


Με μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη λειτούργησε με επιτυχία κι η ομάδα «Νέες Τεχνολογίες και 3η ηλικία», όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ εξοικειώνονται σε άγνωστες γι’ αυτούς μορφές επικοινωνίας, από ένα απλό sms μέχρι την πρόσβαση στο διαδίκτυο και την επικοινωνία με εφαρμογές τύπου Skype.

Η εν λόγω ομάδα, λειτουργεί πρότυπα στους χώρους των ΚΑΠΗ πανελλαδικά, ενώ στις αίθουσες ψυχαγωγίας των ηλικιωμένων υπάρχει συνεχής ασύρματη δικτύωση.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Θεοχάρης Μασσαράς ήδη σχεδιάζει με το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος 3ης Ηλικίας την απρόσκοπτη λειτουργία και την ενδυνάμωσή του απόλυτα επιτυχημένου Τρίπτυχου: Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Δημοτικά Ιατρεία, Βοήθεια στο Σπίτι όπου το έργο του τυγχάνει καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης από τα ίδια τα μέλη, έργο που οι σημερινές συνθήκες επιτάσσουν την αδιάλειπτη συνέχιση και ανάπτυξη του.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τους... ξέρανε ο Έρικσεν! [Video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τους... ξέρανε ο Έρικσεν! [Video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ