2012-12-21 08:38:12
Φωτογραφία για Το χλιδάτο «ιπτάμενο παλάτι» ενός Σαουδάραβα πρίγκηπα,
Το ασανσέρ είναι τοποθετημένο ανάμεσα στους τρεις ορόφους του αεροσκάφους και τη μεγάλη κυκλική σκάλα,

Ιδιωτικό Airbus A380 κόστους 280 εκατ. ευρώ,

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας και επιχειρηματίας Αλ-Ουαλίντ μπιν Ταλάλ αλ Σαούντ απέκτησε μια αποκλειστική έκδοση του αεροσκάφους Airbus Α380, που είχε παραγγείλει ο ίδιος έναντι 280 εκατ. ευρώ.

Το τριώροφο επιβατικό αεροσκάφος διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων και δεξιώσεων, τέσσερις VIP σουίτες πέντε δωματίων έκαστη (θα περιλαμβάνει γραφείο, ιδιωτική τραπεζαρία και ένα γυμναστήριο με σάουνα και όργανα γυμναστικής), ένα δωμάτιο για παιχνίδια ή και αθλητικές δραστηριότητες (game room), μέχρι και «τούρκικο λουτρό» (χαμάμ).

Οι ευρύχωρες κρεβατοκάμαρες θα επικοινωνούν μεταξύ τους με μια ρεσεψιόν, η οποία θα βρίσκεται κοντά σε ένα μπαρ, τοποθετημένο στην κεντρική σκάλα ενώ ο κάτω όροφος θα  περιλαμβάνει έναν χώρο χαλάρωσης με έναν χώρο συσκέψεων, μία τραπεζαρία, κοκτέιλ μπαρ, μεγάλα πολυτελή σαλόνια, μέχρι κι έναν μεγάλο συναυλιακό χώρο, εξοπλισμένο με όργανα, προκειμένου ο υψηλός μουσικός καλεσμένος του πρίγκιπα να έχει άνετο χώρο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του
.  Φυσικά θα υπάρχει ένα κεντρικό ασανσέρ για να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις του αλ Σαούντ και των συν αυτώ.

Το αεροσκάφος μπορεί να γίνει και τριώροφο με τη χρήση έξτρα χώρου που προορίζεται για φορτία και θα μπορεί να μετασχηματισθεί σε έναν άλλο, εναλλακτικό χώρο για επιβάτες ή έναν υπερσύγχρονο κινηματογράφο τύπου home cinema.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους της Airbus είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, χωρητικότητας 555 επιβατών. Το αεροσκάφος μπορεί να δεχθεί ως 310 τόνους καύσιμα που του εξασφαλίζουν αυτονομία πτήσης 15.000 χιλιομέτρων, δηλαδή μπορεί να πετάξει απευθείας από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη και από εκεί χωρίς ανεφοδιασμό να επιστρέψει στο Λονδίνο.

Αλλοι υποφέρουν από την κρίση κι άλλοι πετάνε, όχι με ιπτάμενα χαλιά όπως στα παραμύθια, αλλά με «ιπτάμενα παλάτια».

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ