2012-12-21 05:14:03
Φωτογραφία για Στην Αργεντινή ο Αλέξης Τσίπρας
Την απόλυτη ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των επαφών τους στη Βραζιλία εκφράζουν τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα στελέχη που τον συνοδεύουν καθώς εκτιμούν ότι διαφάνηκε ξεκάθαρα η ορθότητα των θέσεων του κόμματος, που αφορούν στον κίνδυνο γενίκευσης της οικονομικής κρίσης μέσα στο 2013, αν δεν ανατραπεί άμεσα η στρατηγική της λιτότητας.

Έχοντας «παρακαταθήκη» την χθεσινή συνάντησή του με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Τίλμα Ρούσεφ, ο Αλέξης Τσίπρας με την σημερινή άφιξή του στο Μουένος Άιρες ελπίζει σε επαφές «κορυφής» και στην Αργεντινή, τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ανακοινωθεί, λόγω πρωτοκόλλου, προβλέπονται, όμως, μεταξύ άλλων, συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Παιδείας, καθώς και με τον πρόεδρο και την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της Αργεντινής.


Θα υπάρξουν επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους του πνευματικού κόσμου της χώρας, αφού προβλέπεται ομιλία του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Κίνημα Διανοουμένων της Αργεντινής «Κάρτα Αμπιέρτα», στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Μπουένος Άιρες.

Η ατζέντα της επίσκεψης προβλέπει και συνάντηση με την, βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης, οργάνωση «Μητέρες και Γιαγιάδες της πλατείας του Μάη».

Να σημειωθεί, ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδώσει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής (όπως ήδη το έπραξε και με την αντίστοιχη της Βραζιλίας) επιστολή της ΕΠΟ, με πρόταση για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ των Εθνικών Ομάδων ποδοσφαίρου Ελλάδας- Αργεντινής και Ελλάδας- Βραζιλίας, με τα έσοδα να διατίθενται στα θύματα της κρίσης και στα δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη χώρα μας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ