2012-12-21 00:10:57
Φωτογραφία για Απίστευτο! Στο Πακιστάν σκοτώνουν όσους εμβολιάζουν τα παιδιά
Τρεις ακόμα εθελοντές, που εργάζονταν στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, έπεσαν νεκροί σήμερα από σφαίρες των Ταλιμπάν στο Πακιστάν. Χθες, είχαν σκοτωθεί άλλα έξι άτομα σε παρόμοιες επιθέσεις.

Η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέστειλαν σήμερα τις δραστηριότητές τους για την εξάλειψη της ιογενούς αυτής νόσου, που ενδημεί στη χώρα.

Οι επιθέσεις πολλαπλασιάσθηκαν σήμερα κοντά στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν και τις ζώνες των φυλών που θεωρούνται καταφύγιο των Ταλιμπάν και των οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.

Μια εθελόντρια και ο οδηγός της σκοτώθηκαν από ενόπλους στη Σαρσάντα, κοντά στην Πεσαβάρ, έγινε γνωστό από την αστυνομία, ενώ ένας ακόμα εργαζόμενος, που είχε τραυματιστεί νωρίτερα το πρωί από ενόπλους την ώρα του εμβολιασμού, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, αυξάνοντας σε εννέα το συνολικό αριθμό των εργαζομένων στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής που έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες.

'Ενοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες άνοιξαν εξάλλου πυρ εναντίον τεσσάρων εθελοντριών που πραγματοποιούσαν εμβολιασμούς κοντά στην Πεσαβάρ χωρίς ωστόσο να βρουν τους στόχους τους.

Αντιδρώντας στις βιαιότητες αυτές, η Unicef και ο ΠΟΥ που επιβλέπουν και υποστηρίζουν την εκστρατεία αυτή, ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους σ΄ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο Μάικλ Κόουλμαν, εκπρόσωπος της Unicef στο Ισλαμαμπάντ.

Πηγή: egklimatikotita
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ