2012-12-20 20:21:03
Φωτογραφία για Alpha Bank: Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάκαμψη
Η αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Standard and Poor's αποτελεί την καλύτερη και σαφέστερη ένδειξη ότι... έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάκαμψη της οικονομίας και τον μετασχηματισμό της σε οικονομία ΑΑΑ μέχρι το 2020, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Όπως αναφέρουν στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας, οι παράγοντες που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό είναι αφενός η αποφασιστικότητα που επέδειξε τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής, και αφετέρου η αναμφισβήτητη έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης να στηριχθεί η Ελλάδα εντός του ευρώ.

Οι αναλυτές της Alpha Bank σημειώνουν πως μέχρι το τέλος του 2014 η Ελλάδα θα έχει λάβει 236,8 δισ. ευρώ χρηματοδοτικής βοήθειας, εκ των οποίων τα 197,6 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως λένε, αν και μετά τη δόση των 52,4 δισ. ευρώ, τα χρήματα που απομένουν να εισπραχθούν το 2013-2014 είναι μόλις 35,8 δισ. ευρώ, η προσήλωση στην εφαρμογή του προγράμματος είναι η μόνη διέξοδος που εξασφαλίζει την περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και την πρόσβαση στις αγορές από το 2015, εφόσον έχει αποκατασταθεί πλήρως μέχρι τότε η αξιοπιστία των αποφάσεων οικονομικής πολιτικής στη χώρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ