2012-12-20 15:35:10
Φωτογραφία για Η F1 πάει Ταϊλάνδη από το 2015!
Στο πλαίσιο της επέκτασής της σε αναδυόμενες αγορές και δη ασιατικές, η Formula 1 ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη από το 2015, σύμφωνα με δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του σπορ, Bernie Ecclestone στη Wall Street Journal.

Όπως και στη Σιγκαπούρη, έτσι και στην Ταϊλάνδη, ο αγώνας θα διεξάγεται σε διαδρομή εντός πόλης υπό το φως προβολέων.

«Οι οργανωτές είπαν το 2014 και εγώ τους είπα το 2015. Είναι σοβαρή πρόταση και καλή», είπε χαρακτηριστικά ο Ecclestone. Το 2014 αναμένεται να έχουμε 2 νέους αγώνες στο πρόγραμμα, αυτούς της Ρωσίας αλλά και της Νέας Υόρκης.

Προ 2ετίας, η Red Bull είχε κάνει επίδειξη στους δρόμους της πρωτεύουσας Bangkok συγκεντρώνοντας περισσότερους από 100.000 ανθρώπους.

Η χώρα που «γέννησε» το Red Bull

Η Ταϊλάνδη είναι η χώρα προέλευσης του γνωστού ενεργιακού ποτού. Τη 10ετία του '70 η εταιρεία του Chaleo Yoovidhya, δημιούργησε το εν λόγω ποτό το οποίο τότε κυκλοφορούσε με την ονομασία Krathing Daeng.


Η εταιρεία εκτοξεύτηκε από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι ο Dietrich Mateschitz και είχαμε την αλλαγή στην ονομασία. Στον Αυστριακό μεγιστάνα ανήκει το 49% της εταιρείας, ενώ ο γιος του Chaleo Yoovidhya, Chalerm, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο από τη ζωή σε ηλικία 89 χρόνων, έχει στην κατοχή του το 51%.

Το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η χώρα σε ετήσια βάση για να εξασφαλίσει θέση στο πρόγραμμα της Formula 1 θα καλυφθεί σε ποσοστό 60% από την Κυβέρνηση, ενώ το υπόλοιπο 40% θα αναλάβουν να καλύψουν η Red Bull και η εταιρεία μπύρας Singha.

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ