2012-12-20 14:08:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Στήνεται η φάτνη στην πλ. Γεωργίου – Γ. Σιγαλός: Με λίγα χρήματα και υπερπροσπάθεια των εργαζομένων
Μετά από έναν αγώνα δρόμου που έδωσαν η δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι, στήνεται αυτή την ώρα, με καθυστέρηση μερικών ημερών, λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων, η χριστουγεννιάτικη φάτνη στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει theο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Σιγαλός, η φάτνη θα είναι έτοιμη αύριο το πρωί, ουσιαστικά, όπως υποστηρίζει, με 2-3 μέρες καθυστέρηση από τις προηγούμενες χρονιές.

Η φάτνη, στα βασικά της στοιχεία, βασίζεται σε αυτή που κοσμούσε πέρυσι την κεντρική πλατεία της πόλης, με ορισμένες παραλλαγές και την προσθήκη λουλουδιών και διακοσμητικών στοιχείων.

«Οι εργαζόμενοι έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια να συντηρήσουν τα στοιχεία της φάτνης που είχαν διαβρωθεί και σάπιζαν στις αποθήκες. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Με μόλις 4.000 ευρώ θα έχουμε μια αξιοπρεπή φάτνη που θα βάλει την πόλη στο κλίμα των ημερών», τονίζει ο κ. Σιγαλός.


Όσον αφορά στις επικρίσεις που έχει δεχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για τον «φτωχό» στολισμό της πόλης ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει πως στην περίοδο που διανύουμε, η πόλη δεν θα μπορούσε να ξοδέψει χιλιάδες ευρώ, την ώρα που οι συμπολίτες που ζητούν καθημερινά βοήθεια στην Τράπεζα Τροφίμων αγγίζουν τους 1.500.

Όπως εξηγεί φέτος το κόστος είναι σχετικά μικρό, όταν τα προηγούμενα έτη δαπανούνταν τεράστια ποσά που σήμερα δεν υπάρχουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 το κόστος για τη φάτνη και άλλα χριστουγεννιάτικα στοιχεία είχε φθάσει τα 27.950 ευρώ ενώ το 2009 είχε αγγίξει τα 128.000 ευρώ.

«Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει στη χώρα εντελώς. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε αναλήψεις, με δεδομένο ότι ο δήμος έχει τεράστιες οφειλές προς συμπολίτες-προμηθευτές από το 2006. Εμείς δεν μπορούμε να πουλάμε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες», σημειώνει ο κ. Σιγαλός.

Θάνος Χριστακόπουλος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ