2012-12-20 13:33:06
Φωτογραφία για Τριπλασιάστηκε η κατανάλωση ρεύματος στην Ξάνθη… ελέω πετρελαίου!
Σε τριπλάσια σε σχέση με τα περσινά επίπεδα κινείται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη της Ξάνθης, κατανάλωση που έχει διογκωθεί λόγω της αύξησης της χρήσης ηλεκτρικών σωμάτων θέρμανσης.

Όπως είναι γνωστό στο σύνολό τους οι οικοδομές της Ξάνθης δεν έχουν προχωρήσει φέτος στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, λόγω και του ιδιαίτερα υψηλού του κόστους, ενώ ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχει ζήτηση αυτή είναι δραματική συρρικνωμένη. Παράλληλα οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε εναλλακτικέ μορφές θέρμανσης με τις ξυλόσομπες, τους ξυλολέβητες, το τζάκι και της ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης να φιγουράρουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των κατοίκων της Ξάνθης.

Η διαρκής αύξηση ωστόσο της χρήση ηλεκτρικών συσκευών για την παραγωγή θερμότητας, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αυτή η τεράστια αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος.

Τους επόμενους ωστόσο μήνες, όποτε και θα αρχίσουν να καταφτάνουν τα πρώτα “ραβασάκια” της ΔΕΗ, και με τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος να θεωρούνται δεδομένες, οι καταναλωτές θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εξόφληση των λογαριασμών.

Την ίδια στιγμή παρατηρούνται και μια σειρά από βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της πόλης το οποίο σε πολλές των περιπτώσεων καταρρέει χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει στη μαζική ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που θυμίζει αντίστοιχα περιστατικά που σημειώνονται λόγω μαζικής χρήσης των κλιματιστικών κατά τη διάρκεια του θερινού καύσωνα.
ThrakiToday Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ