2012-12-20 12:21:46
Φωτογραφία για Αντ. Ρουπακιώτης: Δραματική υστέρηση στην οργάνωση της δικαιοσύνης
Την πρόθεσή του να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για την ταχεία εκδίκαση σοβαρών ποινικών αδικημάτων γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε λόγο για μία εκρητικτή κατάσταση και ανέφερε πως οι φορολογικές υποθέσεις έχουν βαλτώσει. «Υπήρχε πρόγραμμα να τελειώσουν στο 20% οι φορολογικές υποθέσεις, μέχρι τέλος του Ιουνίου, αλλά έχουν βαλτώσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο νομοσχέδιο που προωθείται έχουμε διατάξεις για εκείνους που διέπραξαν σοβαρά οικονομικά αδικήματα ώστε να επισπεύδονται οι αποφάσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση στους εισαγγελείς και τους δικαστές να σκεφτούν το χρέος τους και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ελληνικής κοινωνίας.

«Η κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, γεννά και πολλές δίκες. Υπάρχει σωρεία αδικημάτων στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης, τα εγκλήματα με τα λευκά κολάρα. Μετά τις 19 Ιανουαρίου, πιστεύω να σκεφτούν το χρέος τους στην ελληνική κοινωνία, γιατί η πολιτεία θα πράξει αυτό που όφειλε», σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης.


Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει δραματική υστέρηση στην οργάνωση της δικαιοσύνης. Οπως είπε, «είναι όνειδος να βγαίνουν έξω ακόμα και κρατούμενοι που βαρύνονται με βαριές κατηγορίες, λόγω παρέλευσης του 18μηνου»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς που αφήνονται ελεύθεροι μετά το 18μηνο και να περιορίσουμε εκείνους που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα με τρόπο που δεν πρέπει.», κατέληξε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ