2012-12-20 11:04:18
Φωτογραφία για Στήριξη 500.000 ευρώ σε κινηματογραφικές συμπαραγωγές της Ελλάδας,
Ο Αλέξης Γρίβας εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Eurimages

Ζουμπουλάκης Γιάννης

Τρεις ταινίες με ελληνική συμμετοχή εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το Eurimages,

Το ποσό των 250.000 ευρώ εξασφάλισε στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Εξαδάκτυλος», μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Κύπρου. Στη συνεδρίαση του Eurimages που είναι το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, παρουσιάστηκαν τρεις προτάσεις ελληνικής συμπαραγωγής και όλες εξασφάλισαν ποσά.

Σε ότι αφορά την ταινία του Γ. Οικονομίδη, από την ελληνική πλευρά η παραγωγή ανήκει στους  Faliro House Productions Α.Ε. του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, Argonauts Productions του Παναγιώτη Παπαχατζή, ΕΡΤ και η κινηματογραφική εταιρία Feelgood Entertainment η οποία έχει αναλάβει και τη διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο. Από τη Γερμανία η συμπαραγωγός εταιρεία είναι η Μatch Factory του Μίχαελ Βέμπερ η οποία έχει και τα διεθνή δικαιώματα πώλησης, ενώ από την Κύπρο είναι η «Γιάννης Οικονομίδης Film» και το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αρχές του Ιανουαρίου 2013 και θα διαρκέσουν έντεκα εβδομάδες.


H δεύτερη ταινία που παρουσιάστηκε στο Ντουμπάι και θα επιχορηγηθεί με το ποσόν των 150.000 ευρώ είναι το «I am not him» του τούρκου σκηνοθέτη Ταϊφούν Περσελίμογλου, μια συμπαραγωγή Τουρκίας, Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας.  Για την Τουρκία, παραγωγός εταιρεία είναι η Zuzi Film, για την Ελλάδα η Bad Crowd του Νίκου Μουστάκα, για τη Γερμανία  η εταιρεία Bredok Film και για τη Γαλλία  η Arizona Production. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν άμεσα.

Τέλος με 100.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε η ταινία «Modris» του λετονού σκηνοθέτη Γιούρις Κουρσιέτις, συμπαραγωγή Λετονίας, Ελλάδας και Γερμανίας. Από τη Λετονία την παραγωγή έχει αναλάβει η Red Dot Media, από την Ελλάδα η Boo Productions των Ηρακλή Μαυροειδή και Άγγελου Βενέτη, με εντολοδόχο παραγωγό τη Βίκυ Μίχα και για τις δύο εταιρείες. Από την Ελλάδα επίσης συμμετέχει στην παραγωγή η 2/35 του Νίκου Μούτσελου, ενώ  από τη Γερμανία συμμετέχει η εταιρεία Sutor Kolonko.Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν αρχές Φεβρουαρίου του 2013.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 13 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ της πόλης. Ηταν η πρώτη φορά που μια συνάντηση του Eurimages έγινε εκτός   ευρωπαϊκού εδάφους και ο λόγος ήταν η ενδεχόμενη συνεργασία του με χώρες εκτός Ευρώπης. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του, κ. Γιώργος Παπαλιός και φυσικά ο κ. Αλέξης Γρίβας,  ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurimages και ο άνθρωπος ο οποίος έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο για την επίτευξη των παραπάνω επιχορηγήσεων.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ