2012-12-20 09:38:26
Φωτογραφία για Απίστευτη σύλληψη 40χρόνου στον Κολωνό..Τώρα κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.
Σύλληψη του 40χρονου, με τις κατηγορίες της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», της «αντίστασης κατά της αρχής» και της «απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου».

Ακουσε φασαρία κάτω από το μπαλκόνι του στον Κολωνό και κατέβηκε να διαπιστώσει τι συνέβαινε.

Η καταγγελία του είναι η εξής.

Όπως ισχυρίζεται ο Πέτρος Καπετανόπουλος είδε 4-5 αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν μόλις συλλάβει έναν μετανάστη. Του είχαν φορέσει χειροπέδες, αλλά ένας αστυνομικός εξακολουθούσε να τον πατάει στην κοιλιά.

«Γιατί τον πατάτε αφού τον έχετε συλλάβει», τους ρώτησε.... Του «απάντησε» ένας άλλος αστυνομικός πατώντας γερά, στριφογυρίζοντας μάλιστα την μπότα του, τον ήδη ακινητοποιημένο συλληφθέντα που άρχισε να βογγάει Σύμφωνα με την καταγγελία του Π.Καπετανόπουλου,χωρίς να συμβεί τίποτε άλλο, οι αστυνομικοί τον έβαλαν να καθίσει δίπλα στον αλλοδαπό και... προχώρησαν και στη δική του σύλληψη, με τις κατηγορίες της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», της «αντίστασης κατά της αρχής» και της «απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου»!


Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. 

Η εισαγγελέας σχημάτισε κοινή δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού -ο οποίος ομολόγησε τελικά μία κλοπή τσάντας- και του Καπετανόπουλου, φορτώνοντας στον δεύτερο μάλιστα και την κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία»! Ως υπάλληλος του ΟΑΕΔ, ο Πέτρος Καπετανόπουλος κινδυνεύει τώρα να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού η παραπομπή και μόνο δημοσίου υπαλλήλου για κακουργηματική πράξη συνεπάγεται αυτοδικαίως τη θέση του σε προσωρινή αργία μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσής του.

Για την περιπέτειά του αυτή πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη (1 η ώρα) συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, παρουσία του ίδιου και του συνηγόρου του Κώστα Παπαδάκη. Το περιστατικό σημειώθηκε το Σαββάτου 21 Ιουλίου γύρω στα μεσάνυχτα. Στην περιοχή του Κολωνού, όπου μένει ο Καπετανόπουλος με τη σύζυγό του, το 2 ετών παιδάκι τους και τον πεθερό του, γίνονται συχνά φασαρίες και διάφορα επεισόδια.

 Γι' αυτόν τον λόγο, ισχυρίζεται ο ίδιος,ότι κατέβηκε με βερμούδα και σαγιονάρες,για να δει αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια. Η κοπέλα, της οποίας την τσάντα φέρεται να έκλεψε ο μετανάστης, δεν αναφέρει την ύπαρξη συνεργού - και πολύ περισσότερο την παρουσία του Καπετανόπουλου. Αλλά ούτε και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, ένας από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, δεν αναφέρει κάτι παρόμοιο. Για την υπόθεση Καπετανόπουλου θα μιλήσουν σήμερα εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ