2012-12-19 19:56:07
Φωτογραφία για FlashBack σε ό,τι αγαπήσαμε!!!
Η Τάμτα Γκοντουάτζε, (Γεωργιανά: თამთა გოდუაძე, Αγγλικά: Tamta Goduadze) γνωστή ως Tamta, είναι μία νεαρή Ελληνίδα τραγουδίστρια, με καταγωγή από την Γεωργία.

Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στο τάλεντ σόου της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης "Super Idol" τραγουδώντας σε ντουέτο "Το άλλο μου μισό", με τον νικητή του σόου, Σταύρο Κωνσταντίνου. Έχει κυκλοφορήσει τρία cd's, άπο τα οποία τα δύο έχουν επανακυκλοφορήσει και τρία cd singles. Έχει αποκτήσει τρία βραβεία, ήταν υποψήφια για την Eurovision και έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα της ελληνικής και της ξένης Showbiz. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ενα μιούζικαλ, έχει δώσει την φωνή της σε παιδική ταινία, έχει κάνει μια Guest εμφάνιση σε μια τηλεοπτική σειρά και έχει παρουσιάσει τηλεοπτικά μια επίδειξη μόδας με μουσική.

 Η Τάμτα ξεκίνησε το τραγούδι από πέντε χρονών. Για έξι χρόνια ήταν η βασική τραγουδίστρια σε παιδικά συγκροτήματα, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου και μπαλέτου
. Έχει συμμετάσχει με σημαντικές διακρίσεις σε μια σειρά παιδικών φεστιβάλ τραγουδιού στην Γεωργία, ενώ από τα δώδεκα έως τα δεκατέσσερα χρόνια της είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μουσικές θεατρικές παραστάσεις. Στις σπουδές της έχουν προστεθεί η Ρωσική και η Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών της Γεωργίας.

Το 2003 λαμβάνει μέρος στο μουσικό ριάλιτι Super Idol. Η Τάμτα φτάνει μέχρι τον τελικό του παιχνιδιου αλλά εκτός απο την δεύτερη θέση κερδίζει τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού και γίνεται ευρύτερα γνωστή. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μαζί με τον νικητή του παιχνιδιού, Σταύρο Κωνσταντίνου, το cd single "Είσαι το άλλο μου μισό" από την Minos Emi, το οποίο έγινε γρήγορα ραδιοφωνική επιτυχία.

Αν και λίγα χρόνια στην Ελλάδα, η φωνή της έχει συγκινήσει σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τ\

Η Τάμτα έκανε το ντεμπούτο της με το τραγούδι Φταις, βασισμένο στο Faraway της Gala, με ελληνικούς στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου. Ήταν το πρώτο single από το άλμπουμ της με γενικό τίτλο Ταmτα, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο 2006 από την Minos Emi. Aπό το ίδιο cd ξεχώρισαν οι επιτυχίες Δεν τελειώνει έτσι η αγάπη καθώς και το ντουέτο με τον Γρηγόρη Πετράκο Είναι κρίμα. Τον Μάιο του 2006 η Τάμτα εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards με τον Mihai Traistaru και τραγούδησαν μαζί το τραγούδι Tornero – Τρομερό, το οποίο ήταν μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού. Επιπλέον, στα Mad Video Music Awards, της δόθηκε το βραβείο Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη.

Άλμουμ 2006: Tamta2007: Αγάπησέ Με2010: Θάρρος ή ΑλήθειαΕπανακυκλοφορήσεις 2008: Αγάπησέ Με2010: Θάρρος ή Αλήθεια (Repackaging)Cd Singles 2004: Είσαι το άλλο μου μισό2007: With Love2008: Μια στιγμή εσύ κι εγώDigital Singles 2009: Κοίτα Με2011: Tonight2011: Ζήσε το Απίστευτο2012: Nιώσε την Καρδιά2012: Κοντά Σου

Kαλλιτέχνης: Τάμπτα

Δίσκος: Tamta (2006)

Vdclp: Φταις 
tosokaki.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Gone with the wind»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Gone with the wind»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ