2012-12-19 19:30:14
Φωτογραφία για Γνωστά πρόσωπα στη γιορτινή φωτό της Αθήνας του '60 - Η φωτο που σαρώνει στο διαδίκτυο
Μόλις περάσει η πρώτη νοσταλγική συγκίνηση από τη φωτογραφία του Κώστα Μπαλάφα που σαρώνει το διαδίκτυο, μπορεί να διακρίνει κανείς μέσα στο πλήθος τον Μάκη Ψωμιάδη, τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Νίκο Μιχαλολιάκο!

Κι όμως, μοιάζει σαν ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, αλλά τρείς τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους πρωταγωνιστές, των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, συνυπήρξαν εκείνο το βράδυ των 1960 στα στην πρωτεύουσα και πιθανότατα, χωρίς να το ξέρουν, γιόρτασαν πολύ κοντά μεταξύ τους τα Χριστούγεννα!

ΕΙδικοί, που πέρασαν την ειδυλλιακή και σχεδόν παραμυθένια εικόνα από ηλεκτρονική επεξεργασία, μπόρεσαν να διακρίνουν τον Μάκη Ψωμιάδη στο πίσω τζάμι ενός τρόλει, τον Νίκο Μιχαλολιάκο στο παράθυρο μιας πολυκατοικίας και παρακολουθεί τον δρόμο και τον Δημήτρη Κουφοντίνα δίπλα σε ένα stop να γίνεται ένα με το πλήθος.

Τρείς διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι επτά ολόκληρα χρόνια πριν τη Χούντα των Συνταγματαρχών, αποδεικνύουν ότι πίσω από την μαγική εικόνα της στολισμένης πόλης, οι ίδιες πάνω κάτω δυνάμεις υπέβοσκαν. Δυνάμεις που μερικά χρόνια αργότερα, η κάθε μια με τον τρόπο της θα άφηνε το ανεξίτηλο στίγμα της στην μεταπολιτευτική ιστορία.

Πηγή: protagon
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ