2012-12-19 19:13:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Στον Πρωθυπουργό θα θέσει το ζήτημα του θαλασσίου μετώπου ο Φώτης Κουβέλης - Τι συζήτησαν με τον Δήμαρχο για τη διαθεσιμότητα
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, είχε σήμερα στην Αθήνα συνάντηση με τον Πρόεδρο και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, κ. κ. Φώτη Κουβέλη και Νίκο Τσούκαλη. Ο κ. Δημαράς έθεσε στον κ. Κουβέλη το ζήτημα του Θαλασσίου Μετώπου της Πάτρας και τις εξελίξεις αναφορικά με αυτό, καθώς και το ζήτημα με τις διαθεσιμότητες εργαζομένων από το Δήμο Πατρέων.

Για το θέμα του Θαλασσίου Μετώπου ο Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση για την οριστική παραχώρηση του Θαλασσίου Μετώπου στο Δήμο. Ο κ. Κουβέλης τόνισε στον κ. Δημαρά ότι η αξιοποίηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, του λιμανιού της Πάτρας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανατρέψει, αλλά αντίθετα να συνυπολογίσει την ειλημμένη, συμβατική υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να προχωρήσει στην οριστική παραχώρηση προς το Δήμο Πατρέων τμήματος της λιμενικής ζώνης 3.500 μέτρων που περιγράφεται στη σύμβαση της προσωρινής παραχώρησης που υπεγράφη στις 24/01/12 μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και του Δήμου Πατρέων.


Κατόπιν αυτών, πρέπει άμεσα να προωθηθούν όλες οι νομοθετικές και διοικητικές ενέργειες ώστε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία παραχώρησης το πιο πάνω τμήμα της Λιμενικής Ζώνης. Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε τον κ. Δημαρά πως ο ίδιος θα φροντίσει να θέσει άμεσα στον Πρωθυπουργό το θέμα της οριστικής παραχώρησης του συγκεκριμένου τμήματος της Λιμενικής Ζώνης στο Δήμο Πατρέων.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πατρέων έθεσε στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το ζήτημα με τις διαθεσιμότητες υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων υπογραμμίζοντας τον παραλογισμό της απόφασης ιδιαίτερα για τους Δήμους που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό, όπως έχει ο Δήμος Πατρέων κάτι που το έχει παραδεχθεί και ο κ. Μανιτάκης.

Είναι παραλογισμός να φεύγουν υπάλληλοι από Δήμους με ελλειμματικό προσωπικό και να υποστηρίζεται ότι τα κενά θα καλυφθούν με προσωπικό που θα μετακινηθεί από άλλους Δήμους οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν πλεονασματικοί, τόνισε ο κ. Δημαράς.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραδέχθηκε ότι όντως πρόκειται περί ανορθολογισμού και παραλογισμού και ο Δήμαρχος Πατρέων του ζήτησε στους Δήμους που έχουν πρόβλημα με ελλείψεις σε προσωπικό, οι υπάλληλοι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στις θέσεις από τις οποίες καταργήθηκαν. Για το θέμα αυτό ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι χρειάζεται τροπολογία και ότι θα την προωθήσει γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι δίκαιο και σωστό.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ