2012-12-19 15:45:04
Φωτογραφία για Αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να δικαιωθούν, είναι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στη Μαγνησία, που σήμερα το πρωί έκαναν... συμβολικό αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου Βόλου και το μεσημέρι θα κάνουν συνέλευση, για να αποφασίσουν την παραπέρα στάση τους.

Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, που εξέλεξαν συντονιστική επιτροπή, σε συνέλευση που έκαναν χθες, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς, έρχονται γιορτές και πολλοί, που έχουν οικογένειες, αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. 

Ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων στα πεντάμηνα, τόνισε ότι επιχειρείται ο συμβιβασμός των εργαζομένων με το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι, αλλά οι ίδιοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς «δεν μπήκαμε στα πεντάμηνα από χόμπι», όπως ανέφερε.

Οι 1.200 περίπου εργαζόμενοι στα Κοινωφελή προγράμματα στη Μαγνησία έπιασαν δουλειά στις 29 Οκτωβρίου και ορισμένοι νωρίτερα.


Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Στάθης Ντούρος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των πενταμήνων στη Μαγνησία. Χαρακτήρισε κανόνα και όχι εξαίρεση που δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα προς τους πενταμηνίτες, δηλαδή να τους πληρώνουν κάθε μήνα, όπως ορίζεται στη σύμβαση που υπέγραψαν, στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στις άδειες. «Εμείς λέμε ότι δεν πρόκειται να καθίσουμε στον καναπέ μας, περιμένοντας τα χρήματά μας, αλλά θα κάνουμε διαρκείς και μαχητικές κινητοποιήσεις, πιέζοντας όλους τους πολιτικούς και απαιτώντας από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία να δεσμευτεί για τα δεδουλευμένα και τα εργατικά μας δικαιώματα, τα οποία θα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας», ανέφερε.

Ο Γιώργος Μπαρέλος αναφέρθηκε στην τρομοκράτηση εργαζομένων που έχουν ανάγκη, ότι αν κάνουν απεργία και κατέβουν σε κινητοποιήσεις δεν θα τους πληρώσουν ή θα τους απολύσουν.

Κατήγγειλε δε ότι προ μιας εβδομάδας συνάδελφος στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου κόλλησε μικρόβιο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο για δύο ημέρες.

Η Βασιλική Μέρκατα, εργάζεται στην καθαριότητα της Δ.Ε. Ν. Ιωνίας και κατήγγειλε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να εμβολιάσει τους εργαζόμενους, που βρίσκονται καθημερινά στα σκουπίδια. Κατήγγειλε ακόμη ότι, ενώ οι ίδιοι είναι απλήρωτοι, το Εργατικό Κέντρο, θα πάρει μίζα 5% από τον μισθό πείνας που θα πληρωθούν.

Τέλος, η Μαρία Αρβανίτη, μητέρα τριών παιδιών χαρακτήρισε τα πεντάμηνα κοροϊδία και ανέφερε ότι μ’ αυτά τα μέτρα, δε λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας. «Χάνουμε την αξιοπρέπειά μας, δεν έχουμε να γεμίσουμε τα ψυγεία μας. Θα κόψουν ρεύμα σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν», επισήμανε.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ