2012-12-19 09:10:18
Φωτογραφία για Αλλάζω συμπεριφορά - εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. - συνεχίζω τη ζωή η ημερίδα του Α' ΣΣ για τα τροχαία ατυχήματα (Video)
Ένα χωριό εξαφανίζεται κάθε χρόνο απο τον ελληνικό χάρτη λόγω των τροχαίων γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη στην Ευρώπη σε νεκρούς απο τροχαία δυστυχήματα. Κάθε μέρα 6 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στους ελληνικούς δρόμους. 1 στα 2 θύματα είναι ηλικίας κάτω των 36 ετών.

Οι αριθμοί αμείλικτοι και οι παράμετροι ενός τροχαίου πολλές και δύσκολο να αγνοηθούν. Όλα αυτά αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα Φίλιππος, με τίτλο «Αλλάζω συμπεριφορά – Εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. – Συνεχίζω τη ζωή».

Την ημερίδα που συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Μουτίδης παρακολούθησαν, κυρίως, στρατιώτες του Α’ Σώματος Στρατού, αλλά και το κοινό της πόλης, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε ζητήματα οδικής ασφάλειας και σωστής εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία έδωσε ο Διευθυντής Υγιεινής και Ασφάλειας του Α’Σ.Σ
. Υπολοχαγός Ιωάννης Χατζηζήσης, ενώ στις νομικές παραμέτρους αναφέρθηκε  ο νομικός σύμβουλος του Α’Σ.Σ. Λοχαγός Ιωάννης Χότζιας. Για τις συχνές παραβάσεις που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα ενημέρωσε το κοινό ο διοικητής του λόχου στρατονομίας λοχαγός Παύλος Αντάρας, ενώ για την ανάλυση αιτιών και συνθηκών ενός τροχαίου ατυχήματος και τους τρόπους πρόληψης – αποφυγής του μίλησε ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Κοζάνης Αστυνόμος Β’ Φίλιππος Ζουρνατζής.

Τέλος, για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες των τροχαίων στη σωματική και ψυχική υγεία των εμπλεκόμενων και των οικείων τους μίλησε ο Υπολοχαγός Υγειονομικού Ιατρός Παναγιώτης Θεοδωρίδης, με τον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας Μιχάλη Μήγγο να αφηγείται τι περνάει ένας άνθρωπος μετά απο ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

http://www.kozani.tv/index.php/yootheme/14708-q-q-
kranos
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ