2012-12-19 08:46:03
Φωτογραφία για Αίγιο: Καθαρό νερό από την επεξεργασία των λυμάτων! Ξεκινά η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού
Υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης, μεταξύ ΔΕΥΑ Αιγίου και της αναδόχου εταιρείας – Κοινοπραξία ΙΘΑΚΗ Α.Τ.Ε.-ΑΑΓΗΣ Α.Ε., η σύμβαση έργου για την αναβάθμιση – επέκταση του βιολογικού καθαρισμού του Αιγίου. Η σύμβαση φέρει υπογραφές από το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο -ως Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αιγίου- και από τους κ.κ. Δ. Γεωργόπουλο και Ν. Κουβαρά ως εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας, που αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 11.183.000 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα από τους 30 μήνες που προβλέπεται στη σύμβαση ως ολική προθεσμία. Η επέκταση του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, που θα κατασκευαστεί από την Αιγείρα μέχρι και τον Ερινεό, έργο που απομένουν τυπικές λεπτομέρειες για να ξεκινήσει και αυτό, καθώς και για τα τοπικά αποχετευτικά δίκτυα.


Οι εργασίες επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές. Έτσι, τα δύο (Λιμάνι Αιγίου, επέκταση Βιολογικού) από τα τρία μεγάλα έργα που είχε προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή του κ. Θεοδωρακόπουλου βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, ενώ το έργο του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της άνοιξης.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλος, βαθύτατα ικανοποιημένος από την εξέλιξη, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το έργο, τη σύμβαση του οποίου υπογράψαμε σήμερα, αποτελεί ουσιαστικά την κεφαλή για το επόμενο μεγάλο έργο του συλλεκτηρίου αγωγού από Αιγείρα μέχρι Ερινεό. Η επεξεργασία των λυμάτων θα φέρει υγεία, πολιτισμό και καθαριότητα σε μήκος 70 χλμ. που είναι η παραλιακή ζώνη της Αιγιάλειας. Όσον αφορά στις ενστάσεις που έχουν γίνει για το συλλεκτήριο αγωγό, θα πρέπει να τονίσουμε πως μετά τον μεγάλο μας αγώνα, άλλαξε η νομοθεσία που αφορά στις προσφυγές, που πλέον θα πρέπει να κατατίθεται "τσουχτερό" αντίτιμο για τα παράβολα, ώστε να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταφεύγει σε αυτές και να καθυστερεί τα μεγάλα δημόσια έργα, όπως αυτό". Και υπενθύμισε πως ο Βιολογικός Καθαρισμός, ως έργο, έγινε στην κυριολεξία "με τα όπλα" αλλά τώρα οι Αιγιαλείς είναι υπερήφανοι για την ύπαρξη και λειτουργία του.

Από πλευράς τους, οι κ.κ. Γεωργόπουλος και Κουβαράς τόνισαν πως το συγκεκριμένο έργο θεωρείται πρωτοποριακό στο είδος του, καθώς θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά πανελλαδικά το σύστημα μεμβρανών, μια μέθοδος που μετά την επεξεργασία θα παράγει πεντακάθαρο, πόσιμο νερό.

Μιλώντας στο filodimos.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Λάμπης Χριστόπουλος, τόνισε πως θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να προβλεφθεί και η αξιοποίηση του νερού που θα προκύπτει από την επεξεργασία αυτή, γιατί θα είναι κρίμα να χύνεται στη θάλασσα και να πηγαίνει χαμένο. Μια καίρια επισήμανση ενός έμπειρου σε θέματα αυτοδιοίκησης ανθρώπου, που θα πρέπει να της δοθεί η πρέπουσα σημασία.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑ, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.λ.π.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ