2012-12-19 08:24:54
Φωτογραφία για Νεκρός ο Πρόεδρος του Ιράκ; Τα τουρκικά ΜΜΕ αδυνατούν να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του Ιρακινού Προέδρου
Σύμφωνα με την Αγγλόφωνη Ηλεκτρονική Εφημερίδα Rudaw έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγιείας τουΤζαλάλ Ταλαμπανί, το δε εγκεφαλικό επεισόδειο το οποίο υπέστη δεν είναι σοβαρό 

Νίκος Στέλγιας

 Το μεσημέρι της Τρίτης, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση ότι ο Πρόεδρος του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί υπέστη εγκεφαλικό και ενδέχεται να είναι νεκρός.Μέχρι στιγμής, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αδυνατούν  να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του Ιρακινού Προέδρου. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι επίκειται επίσημο ανακοινωθέν από την ιρακινή προεδρία.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αναλυτές, πίσω από το εγκεφαλικό επεισόδιο του κ. Ταλαμπανί κρύβεται η μεγάλη ένταση, η οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις κεντρικής ιρακινής κυβέρνησης – Κούρδων του Ιράκ. Εδώ και καιρό, ο κ. Ταλαμπανί κατέβαλλε προσπάθειες για να θέση υπό τον έλεγχο του την κρίση στις σχέσεις Κούρδων – Βαγδάτης. Σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, οι εν λόγω προσπάθειες ενδέχεται να ευθύνονται για τον θάνατο του Ιρακινού Προέδρου.Οι φήμες για την κατάσταση υγείας του Ιρακινού Προέδρου έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Άγκυρα. Οι Τούρκοι αναλυτές δεν αποκλείουν την γενίκευση της πολιτικής κρίσης στο Ιράκ μετά την αποχώρηση του κ. Ταλαμπανί από την προεδρία της γειτονικής χώρας.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ