2012-12-19 07:42:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Νέα έκθεση της ζωγράφου Ελευθερία Αλεξανδράτου
Τις νέες της δημιουργίες παρουσιάζει στην έβδομη ατομική της έκθεση η ζωγράφος Ελευθερία Αλεξανδράτου, στην Αίθουσα Τέχνης ΠΑΛΙΣΣΑΝΔΡΟΣ, Ερμού 8, στην Πάτρα.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 8.30 μ. μ. και θα διαρκέσει ως το Σάββατο 5 Ιανουαρίου .

Τα βασικά στοιχεία που κάνουν μοναδική τη δουλειά της Ελευθερίας Αλεξανδράτου υπάρχουν και στα 35 έργα που περιλαμβάνονται στην νέα της ατομική έκθεση: έμφαση στην αντίθεση φωτεινού και σκοτεινού, ελεύθερη περιπλάνηση της φαντασίας και των συναισθημάτων, τολμηρή χρωματική παλέτα που δίνει σχήμα και δύναμη στην έκφρασή της. Συγχρόνως, επιχειρεί να στοχαστεί πάνω στην πόλη του σήμερα, να αποδώσει υπόγειες εντάσεις και φόβους, χωρίς να εγκαταλείπει μια βασική πηγή έμπνευσής της: τον εσωτερικό κόσμο και το όνειρο.

Συνοπτικό σημείωμα για την καλλιτεχνική πορεία της ζωγράφου.

Η Ελευθερία Αλεξανδράτου γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα εφηβικά της χρόνια στην Κεφαλονιά. Πραγματοποίησε σπουδές στο σχέδιο και την ενδυματολογία θεάτρου, μαθήτευσε και επηρεάστηκε από τον Ιταλό ζωγράφο Franco Valla. Mε τον ερχομό της στην Πάτρα αφοσιώθηκε στη ζωγραφική, διαμορφώνοντας το προσωπικό της ύφος.

Έχει πραγματοποιήσει από το 1995 ως τώρα, έξη ατομικές εκθέσεις και επτά συμμετοχές σε ομαδικές, στην Πάτρα, την Αθήνα, την Ιθάκη. Το 2009 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Αυτή τη φορά να μην ξεχάσουμε – μια Καμένη Έκθεση» στο Ελληνικό Σπίτι, στο Παρίσι.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ