2012-12-19 07:33:03
Φωτογραφία για Ευθύνες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίθεση στη Βεγγάζη
Μια ανεξάρτητη επιτροπή που ερεύνησε τις συνθήκες της επίθεσης στην αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη της Λιβύης, επιρρίπτει ευθύνες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι ευθύνες αφορούν στην έλλειψη παρουσίας έμπειρου προσωπικού ασφαλείας και την απόφαση να δοκιμαστούν τοπικοί πολιτοφύλακες για να προστατεύσουν την ασφάλεια αναφέρουν οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη.

Στην επίθεση αυτή που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 σκοτώθηκε ο πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς και τρία ακόμη μέλη του διπλωματικού προσωπικού.

Η εφημερίδα επικαλείται το Κογκρέσο αλλά και αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις αναφορές της. Η επιτροπή που διερευνά το περιστατικό, έχει θεσμικό ρόλο από την αμερικανική νομοθεσία, οι αναφορές είναι μυστικές και παρουσιάστηκαν στην αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον τη Δευτέρα.

Η Κλίντον, δήλωσε την Τρίτη, ότι αποδέχθηκε τα ευρήματα της ανεξάρτητης επιτροπής και διέταξε να γίνουν εκτεταμένες αλλαγές για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό.


Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε επιστολή της προς την επιτροπή του Κογκρέσου, ανέφερε ότι ανέθεσε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εφαρμόσουν τις αλλαγές «γρήγορα και πλήρως» και σκιαγράφησε μια σειρά από βήματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας των διπλωματών των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν εκατοντάδες επιπλέον πεζοναύτες σε θέσεις ασφαλείας στις αποστολές στο εξωτερικό, αναφέρει η κα Κλίντον, που ζητά περισσότερα χρήματα για την βελτίωση της ασφάλειας και θέτει θέμα τοποθέτησης ενός αξιωματούχου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την επίβλεψη των θέσεων «υψηλής απειλής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ