2012-12-19 00:35:03
Φωτογραφία για Σταϊκούρας: Ικανοποιητική η εκτέλεση του προϋπολογισμού
«Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2012, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Επιτροπή Ισολογισμού - Απολογισμού.

Όπως είπε, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση πορεύεται σταθερά, βήμα-βήμα, προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. «Δημιουργούνται έτσι βάσιμες προσδοκίες για την επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος το 2012, γεγονός που θα θέσει τις βάσεις για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013. Που είναι και ο μεγάλος εθνικός στόχος».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος από 6 δισ. ευρώ κατά το περσινό ενδεκάμηνο, σε 1,5 δισ. το φετινό.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος εμφανίστηκε και για τη βελτίωση του κυκλικά διορθωμένου πρωτογενούς ισοζυγίου, για το οποίο οι εκτιμήσεις της ΤτΕ προβλέπουν να διαμορφωθεί στο 0,9% του ΑΕΠ, παρουσιάζοντας μια βελτίωση 13,2% επί του δυνητικού ΑΕΠ την τελευταία διετία.


Προηγουμένως, για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε παρατηρήσει πως η κυβέρνηση αναθεωρεί διαρκώς τον Προϋπολογισμό, μετατρέποντας τα αποτελέσματα της εκτέλεσής του σε στόχους, για να θριαμβολογήσει στη συνέχεια.

Για «επίπλαστη εικόνα» ενός, ούτως ή άλλως, αντιλαϊκού προϋπολογισμού, έκανε λόγο ο Ν. Καραθανασόπουλος εκ μέρους του ΚΚΕ.

«Σημαντικές αποκλίσεις» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού μεταξύ του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου διαπίστωσε και η Ασημίνα Ξυροτήρη από τη ΔΗΜΑΡ.

«Ο προϋπολογισμός αναθεωρείται διαρκώς, αλλά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» απάντησε ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε: «Στα μεγέθη του ενσωματώνουμε τις επιπτώσεις της ύφεσης».
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ