2012-12-18 21:15:04
Φωτογραφία για Δοκιμή: Kia Ceed 1,6 Diesel
Το νέο μικρομεσαίο της Kia, έχει έρθει με αναπάντεχα αναβαθμισμένη αίσθηση σε όλους τους τομείς, από την ποιότητα και την άνεση μέχρι την πολυτέλεια και τον οδηγικό χαρακτήρα.

Μπορεί να φταίει το μαύρο χρώμα με τις γυαλιστερές ανθρακί ζάντες που αποφάσισε να διαθέσει -πρώτα από όλους σε μας- η εδώ αντιπροσωπεία. Μπορεί να φταίνε τα LED μπρος-πίσω και στο πλάι (πλευρικοί καθρέπτες) που εξοπλίζουν την έκδοση της δοκιμής. Σίγουρα όμως, το νέο Ceed βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει τα βλέμματα στο πέρασμά του. Η εμφάνιση του είναι πληθωρική, το μήκος του έχει μεγαλώσει σε σχέση με το παλιό μοντέλο, ενώ οι λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερες και χαρίζουν μια νότα πολυτέλειας.

Kαι αν κανείς ισχυριστεί ότι η εμφάνιση δεν είναι μέγεθος μετρήσιμο, δε συμβαίνει το ίδιο και με την αίσθηση ποιότητας στο εσωτερικό. Εδώ είναι που το νέο Ceeʼd σε πιάνει αδιάβαστο. Σίγουρα βοηθάει το εξοπλιστικό επίπεδο του μοντέλου δοκιμής. Τα καθίσματα είναι ένας καλοραμμένος συνδυασμός από ανθεκτικά υφάσματα και δέρμα. Στο τιμόνι και το λεβιέ, το δέρμα είναι ματ και δε γλιστράει. Όλο το ταμπλό είναι επενδυμένο με παχύ, μαλακό πλαστικό και τα χειριστήρια έχουν στιβαρή αίσθηση, όπως απλώνονται πάνω στις πλαστικές επιφάνειες σε μαύρο, λακαριστό χρώμα.


Η θέση οδήγησης είναι ελαφρά υπερυψωμένη, αλλά σίγουρα πιο χαμηλά τοποθετημένη από πριν, ενώ προσφέρει καλή περιφερειακή ορατότητα. Αρκετοί είναι και οι χώροι για μικροαντικείμενα, ενώ το χειρόφρενο έχει γίνει πλέον ηλεκτρικό. Το μεγαλύτερο μήκος του αμαξώματος έχει επιτρέψει ένα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών κατά 40 λίτρα, σε σχέση με το παλιό μοντέλο, που φτάνει τα 380 λίτρα, αλλά είναι βαθύς και έχει ψηλό κατώφλι φόρτωσης.

Με τη σειρά του, ο κινητήρας του νέου Ceed είναι παρμένος από την προηγούμενη γενιά του αυτοκινήτου, 1.600άρης turbo diesel, με ισχύ που έχει φτάσει τους 128 ίππους, από 115, και ροπή τα 260 Nm, από 255 Nm του παλιού μοντέλου. Η λειτουργία του είναι πολύ πολιτισμένη και τα επίπεδα θορύβου που φτάνουν στην καμπίνα είναι κορυφαία για την κατηγορία. Η απόκριση στο γκάζι είναι καλή σε όλο το εύρος των στροφών, ενώ η κλιμάκωση και η ακρίβεια του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα.

Η όλη εικόνα του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με το παρελθόν του, αλλά έχει αλλάξει και προσανατολισμό στο δρόμο. Το υπάρχον Ceeʼd μοιάζει ώριμο και κατασταλαγμένο οδηγικά. Αυτό σημαίνει ότι, προσφέρει κορυφαία ποιότητα κύλισης και φιλτράρισμα των εδαφικών ανωμαλιών. Δεν κοπανάει πουθενά, παρά τους μεγάλους τροχούς, είναι πολύ ήσυχο, ενώ φαίνεται και πολύ στιβαρό στο δρόμο

Εάν όλα αυτά σας... άνοιξαν την όρεξη, μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη, αναλυτική δοκιμή του αυτοκινήτου στο νέο τεύχος του περιοδικού auto Τρίτη, που κυκλοφορεί σήμερα, 18 Δεκεμβρίου στα περίπτερα.

 

 

 
autotriti
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ