2012-12-18 20:41:24
Φωτογραφία για Θέλουν τις Στρατιωτικές Σχολές να επιστρέφουν στην εποχή της ΕΡΕ!
Προωθείται η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και εισαγωγή α λα καρτ

Την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξε­τάσεων για τις Στρατιωτικές Σχολές και εισαγωγή των σπουδαστών με σύστημα α λα καρτ εξετάσεων προωθούν κύκλοι μέσα στην κυβέρνηση, που ονειρεύονται να επαναφέρουν ένα σύστημα που θέριεψε επί Συναγερμού και ΕΡΕ και χρησιμοποιήθηκε από τη χούντα, για να καταργηθεί το 1982!... 

Μάλιστα είναι τόσο οπισθοδρομικό το προω­θούμενο σχέδιο, με αποτέλεσμα να εκφράζουν την κάθετη αντίθεση τους αρμόδιες στρατιωτικές πηγές -που εκτιμάται ότι εκφράζουν και τα Γενικά Επιτελεία- αλλά και μέρος (τουλάχιστον) της πολιτικής ηγεσίας! 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το σάιτ αμυντικών θεμάτων Onalert.gr «η κυβέρ­νηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο αλλά­ζουν όλα στις ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και πρώτα απ΄όλα ο τρόπος εισαγωγής, ακόμη και με εξαίρεση των σχολών από τις Πα­νελλήνιες Εξετάσεις». Με αυτή την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής, αναφέρει, στόχος είναι «να ει­σάγονται σ' αυτές όσοι έχουν ως προτεραιότητα την στρατιωτική καριέρα και όχι όσοι επέλεγαν τις σχολές αυτές ως δεύτερες και τρίτες επιλο­γές σε περίπτωση αποτυχίας τους σε άλλους στόχους που είχαν θέσει». 


Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ετοι­μάζονται αλλαγές «στο καθεστώς διοίκησης των σχολών με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις "υπερεξουσίες" που τους εκχώρη­σε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας και τον έλεγχο των σχολών να περνά ξανά στους στρατιωτικούς» 

ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ, αναφερόμενη σε αυτά που διέρρευσαν ως αποδιδόμενα σε σχέδιο της κυβέρνησης, τόνισε ότι δεν υπάρχει αυτή την περίοδο κανένα σχέδιο και συζήτηση στο υπ. Άμυνας για κατάργηση των Πανελλήνιων και ότι «δεν θα ξαναγυρίσουμε στη μεταπολεμική Ελλάδα». 

Ανέφερε δε ότι οι διαρροές πιθανόν να είναι ευσεβείς πόθοι κάποιων. Τόσο από την πλευρά-μέρους τουλάχιστον- της πολιτικής ηγεσίας όσο και από τις προαναφερθείσες στρατιωτικές πήγες επισημαινόταν ότι με το ισχύον σύστημα υπάρχει αφενός αδιάβλητη διαδικασία και από την άλλη (και το κυριότερο) μπαίνουν στις Στρατιωτικές Σχολές οι άριστοι των άριστων. Ανέφεραν ότι το 60% έχουν ως πρώτη επιλογή τις Σχολές αυτές και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι τις έχουν ως β' ή γ΄ επιλογή. «Συνεπώς οι συμμετέχοντες επιλέγουν να πάνε στις σχολές αυτές», αναφέρουν. Πολύ περισσότερο, προσθέτουν, που υποβάλλονται οικειοθελώς και σε άλλες εξετάσεις, αθλητικές, ψυχοτεχνικές κ.α 

«Αν αλλάξει το σύστημα και πάμε σε ξεχωριστές εξετάσεις τότε αντί μαθητές του 18 θα μας έρχονται μαθητές του 11 και του 12 που απλώς θέλουν να γίνουν στρατιω­τικοί», ανέφερε έμπειρη πηγή του Πεντάγωνου Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει στο μέλλον είναι πιθανότατα κάποιοι εκ­συγχρονισμοί στον νόμο Βενιζέλου κυρίως σε ό,τι αφορά την εσωτερι­κή δομή των Σχολών, με στόχο την ανάδειξη του στρατιωτικού τους χαρακτήρα. 

Γ.ΔΗΜ. 

Πηγή: Εφημερίδα 6 ΗΜΕΡΕΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ