2012-12-18 19:18:03
Φωτογραφία για Ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί στις γιορτές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
από το Γραφείο Τύπου

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εκτός από... τις ημέρες των επίσημων αργιών.

Ειδικότερα, θα παραμείνουν ανοιχτοί την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, καθώς και την Τετάρτη 2, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013. Το ωράριο λειτουργίας είναι το ίδιο, δηλαδή από τις 6.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα, όπως και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη συνεχή λειτουργία των δομών παιδικής φιλοξενίας ελήφθη από τη δημοτική αρχή στον πρώην δήμο Συκεών το 2007 και τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων του νέου δήμου Νεάπολης-Συκεών. Στόχος είναι η διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων, κυρίως όσων απασχολούνται στον απαιτητικό ιδιωτικό τομέα και αντιμετωπίζουν ήδη πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους εξαιτίας των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.


Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η συμμετοχή καταγράφει πάντοτε υψηλότατα ποσοστά που ξεπερνούν το 60%, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι γονείς έχουν ανάγκη από την έμπρακτη υποστήριξη του δήμου, στον οποίο εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Πρωινά ΚΔΑΠ

Επιπλέον, όπως κάθε χρονιά στη διάρκεια του δεκαπενθημέρου των σχολικών διακοπών για τα Χριστούγεννα, και μετά τη διαπιστωμένη ανάγκη απασχόλησης των παιδιών κατόπιν και σχετικών αιτημάτων μεγάλου αριθμού γονέων, ο δήμος έχει οργανώσει πρωινά τμήματα φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης για όσα παιδιά μετέχουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Τα τμήματα λειτουργούν για τις Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου στο ΚΔΑΠ Φωκά, για τη Δ.Ε. Νεάπολης στο ΚΔΑΠ Αθανασίου Διάκου και για τη Δ.Ε. Πεύκων στο ΚΔΑΠ Πεύκων. Οι ώρες προσέλευσης είναι 8π.μ.-9π.μ. και αναχώρησης 1μ.μ.-4μ.μ..

Στα τμήματα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και παιδιά γονέων που δεν επωφελούνται του προγράμματος των ΚΔΑΠ, με κόστος 20ευρώ ανά παιδί, για όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας από τις 24 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 7 Ιανουαρίου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2310

671100 (εσωτερικό 160).

Ακόμη, τις απογευματινές ώρες λειτουργούν κανονικά τα εξής ΚΔΑΠ: για τη Δ.Ε. Συκεών τα ΚΔΑΠ Πρόνοιας και Φωκά, για τη Δ.Ε. Νεάπολης τα ΚΔΑΠ Αθ.Διάκου και 7ου Δημοτικού Σχολείου (Κωνσταντινίδη) και για τη Δ.Ε. Πεύκων το ΚΔΑΠ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ