2012-12-18 11:36:28
Φωτογραφία για Στο φουλ τα τζάκια και οι ξυλόσομπες, στο φουλ και η... ρύπανση
Ανησυχία προκαλεί η συνεχής καύση ξύλου στο Λεκανοπέδιο, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η ατμόσφαιρα της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη εξαιτίας της θεαματικής αύξησης της λειτουργίας των τζακιών.

Ελέω οικονομικής κρίσης, οι κάτοικοι των πόλεων αντικαθιστούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με τζάκια και ξυλόσομπες για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσής τους.

Σύμφωνα με τα «Νέα», το νέφος από τα τζάκια γίνεται περισσότερο ορατό και αισθητό επειδή τα σωματίδια που το προκαλούν συνιστούν πυρήνες συμπύκνωσης. Πάνω τους, δηλαδή, προσκολλώνται υδρατμοί και ο όγκος τους αυξάνεται, ενώ οι χαμηλές εντάσεως άνεμοι που έπνεαν τις τελευταίες ημέρες ευνόησαν τη συσσώρευση του νέφους πάνω από το νομό σε σχετικά μικρό μάλιστα ύψος πάνω από το έδαφος.

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για να προσδιοριστεί το πόσο έχει επιβαρυνθεί η πρωτεύουσα από τη ρύπανση που προκαλεί η καύση των ξύλων, ωστόσο τα στοιχεία των μετρήσεων προκαλούν ανησυχία.

Σε διάφορα σημεία της Αθήνας, οι ποσότητες μικροσωματιδίων PM10 που μετρήθηκαν την Κυριακή ήταν υπερτριπλάσιες από τις φυσιολογικές. Για παράδειγμα, με όριο τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στη Λυκόβρυση καταγράφηκαν 189, ενώ στο Χαλάνδρι και τον Ασπρόπυργο έφτασαν τα 150.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Στο φουλ τα τζάκια και οι ξυλόσομπες, στο φουλ και η... ρύπανση http://24wro.blogspot.com/2012/12/blog-post_6978.html#ixzz2FOWaLDqr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ