2012-12-18 10:32:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία - Νέα επιδείνωση του καιρού - Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στο Ρίο - Πλημμύρισε το γραφείο του Δημάρχου - Δείτε φωτο
Χρώμα καφέ έχει αποκτήσει η θάλασσα στην περιοχή του Ρίου κοντά στην περιοχή που εκβάλλει ο χείμαρρος Σέλεμνος, λόγω φερτών υλικών.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές:

Σε αυτοψία στις περιοχές που συνήθως εμφανίζουν προβλήματα (πχ Ρίο) αλλά και στα σημεία που κάηκαν το καλοκαίρι στο βόρεια πλευρά της Πάτρας (Αργυρά, Σελλά) ξεκινά αυτή την ώρα ο Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, ο οποίος είναι αρμόδιος και για θέματα πολιτικής προστασίας. Όπως αναφέρει στο thebest.gr σήμερα ,στο φως της ημέρας, θα εκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ μέχρι αργά χθες τη νύχτα γινόταν προσπάθεια αποκατάστασης προβλημάτων, όπως η απομάκρυνση σκουπιδιών από φρεάτια, τα οποία παρέσυρε η βροχή και τα "έφραξε".

Τόνοι σκουπιδιών παραμένουν αμάζευτοι λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στη διαθεσιμότητα. Ο κ Γεωργακόπουλος τονίζει ότι με τέτοιες καιρικές συνθήκες τα σκουπίδια δεν μπορούν να μένουν αμάζευτα.


Οι μηχανισμοί βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς υπάρχει πρόβλεψη για έντονα φαινόμενα και σήμερα στα δυτικά.

Πρόβλημα σε χείμαρρο στην περιοχή του Πλατανίου παρατηρήθηκε λόγω της κακοκαιρίας . Στο σημείο βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και η Πυροσβεστική για τη διευθέτηση του χειμάρρου.

Κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια δέχεται και σήμερα το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή επεμβαίνει σε τρεις περιπτώσεις στο κέντρο και την ευρύτερη περιοχή.

Έντονη εξακολουθεί να πέφτει η βροχή στην Πάτρα. Η πρόγνωση του καιρού αναφέρει επιδείνωση του καιρού στα δυτικά. Προβλήματα σε δρόμους και υπόγεια χθες από τη δυνατή βροχόπτωση, ενώ τα σκουπίδια που διασκορπίστηκαν έκαναν την κατάσταση πιο δύσκολη.

Πηγή: thebest
xespao
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ