2012-12-18 07:17:03
Φωτογραφία για Συγκλίνουν οι απόψεις για το... deal του προϋπολογισμού στις ΗΠΑ
Συμβιβαστική πρόταση με στόχο να ξεπεραστεί το έως τώρα αδιέξοδο στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό, κατέθεσε ο... πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι αντιπαραθέσεις και να αποφευχθεί ο αποκαλούμενος «δημοσιονομικός γκρεμός».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών προτείνει υψηλότερη φορολογία σε όσους κερδίζουν πάνω από 400.000 δολάρια τον χρόνο, με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα κατά 1,2 τρισ. δολάρια. Σε αντάλλαγμα, ο Barack Obama είναι διατεθειμένος να δώσει τη συγκατάθεσή του σε μειώσεις δαπανών 1,22 τρισ. δολαρίων τα οποία θα προέρχονται και από τα κοινωνικά προγράμματα.

«Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια καλή προσφορά που δείχνει ότι έχουμε πλησιάσει κοντά με τους Ρεπουμπλικάνους καθώς είμαστε στα μισά του δρόμου για τις δαπάνες και στα μισά του δρόμου για τα έσοδα», ανέφερε κυβερνητική πηγή κοντά στις διμερείς συνομιλίες.

Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση

Από την πλευρά του, συνεργάτης του John Boehner, εξήγησε ότι η προσφορά δεν είναι ισορροπημένη, ωστόσο κινείται προς μια θετική κατεύθυνση.

«Οποιαδήποτε κίνηση μακριά από το παρελθόν είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μια πρόταση που περιλαμβάνει 1,3 τρισ. δολάρια σε έσοδα και μόνο 930 δισ. σε περικοπές δαπανών δεν μπορεί να θεωρηθεί ισορροπημένη», τόνισε ο Brendan Baque, εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον πρόεδρο για να καταλήξουμε σε συμφωνία που θα είναι πραγματικά ισορροπημένη και θα λύσει το πρόβλημα των δαπανών», συμπλήρωσε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ