2012-12-18 00:33:03
Φωτογραφία για Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 69 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων
Την μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών, της πόλεως και των χωριών, από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής το Δεκέμβριο του 1943, τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, πραγματοποιώντας χθες Κυριακή 16/12/2012 το καθιερωμένο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον κατάμεστο Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Πατρών παρεκκλήσι της Αγίας Λαύρας.

Αμέσως μετά την τελετή του μνημόσυνου ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Αθανάσιου Φραντζή, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Συγκεντρωθήκαμε και φέτος για να τιμήσουμε τη μνήμη των Καλαβρυτινών Ηρώων, που δεν λύγισαν στις κάνες των πολυβόλων των γερμανών κατακτητών, αλλά τις αντιμετώπισαν με το θάρρος και την αξιοπρέπεια που σήμερα όλοι εμείς θαυμάζουμε.

Σήμερα, εκτός από την επιμνημόσυνη δέηση, εκπληρώνουμε το ιερό χρέος που έχουμε, να διατηρούμε ζωντανό το μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας. Αυτοί οι ήρωες, θα βρίσκονται για πάντα ζωντανοί στο μυαλό και στην καρδιά μας».

Τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος με αφορμή την συμπλήρωση 69 χρόνων από το Ολοκαύτωμα, παρακολούθησαν ο π. βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, π. Νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος, αντιπροσωπεία του ΕΕΣ, ο επίτιμος πρόεδρος του Π.Σ. Νικόλαος Σακελλαρόπουλος και πλήθος κόσμου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ