2012-12-17 22:52:05
Φωτογραφία για Ημερώνουν αρκούδες οι αγιορείτες μοναχοί!
Η μεγάλη αγάπη των μοναχών του Αγίου Ορους για τα ζώα φαίνεται πως κατάφερε να ημερώσει ακόμη και τις καφέ αρκούδες, τις οποίες παίρνουν στην αγκαλιά τους και παίζουν σαν να είναι γατάκια!

Τα ασυνήθιστα «κατοικίδια» των καλόγερων είναι παιχνιδιάρικα μικρά αρκουδάκια που δεν φαίνεται να ενοχλούνται ή να φοβούνται από την παρουσία τους, αντιθέτως, δείχνουν να διασκεδάζουν πολύ μαζί τους και μάλιστα βάζουν τα πόδια τους πάνω τους και προσπαθούν να κάνουν παιχνίδια μαζί τους. Μάλιστα, μοναχοί και αρκούδες έχουν έρθει τόσο κοντά, που τρώνε ακόμη και στο ίδιο τραπέζι! Οπως είπε ένας από τους μοναχούς στο Αγιορείτικο Βήμα, «η αγάπη για όσα έπλασε ο Θεός δεν πρέπει να έχει όριο, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στον συνάνθρωπο, αλλά πρέπει να διαχέεται σε κάθε πλάσμα του Θεού ξεχωριστά». Οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο σάιτ το Αγιορείτικο Βήμα έχουν κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και έχουν προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια. Κάποιοι βέβαια αναρωτιούνται γιατί οι περιβαλλοντικές οργανώσεις για τη διατήρηση της άγριας ζωής και την προστασία της καφέ αρκούδας αγνοούν την ύπαρξη του όμορφου ζώου στο Αγιο Ορος.


Η καφέ αρκούδα είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα ζώα του δάσους. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 150 καφέ αρκούδες και ενώ παλαιότερα ζούσαν σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, σήμερα απαντώνται στους κύριους ορεινούς όγκους της βόρειας και κεντρικής Πίνδου και της δυτικής Ροδόπης. Η καφέ αρκούδα χαρακτηρίζεται ως σπάνιο απειλούμενο είδος και συμπεριλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο των απειλούμενων ειδών που εξέδωσε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ενωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων, η Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
ESPRESSO
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ