2012-12-17 19:17:05
Φωτογραφία για Παγδατής: «Το 2013 θα παίξω το καλύτερο τένις της ζωής μου»
Σίγουρος πως το 2013 θα είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας του, παρουσιάστηκε ο Μάρκος Παγδατής μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Τένις.  Ο πρωταθλητής μας, με πολύ καλή καλή διάθεση, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους δημοσιογράφους. Μεγάλος στόχος, τόνισε, είναι η κατάκτηση ενός Grand Slam καθώς και το πλασάρισμα του στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Μάρκος Παγδατής έκανε τον απολογισμό για την χρονιά που φεύγει, αναφέρθηκε στην γυναίκα του αλλά και στην κόρη του, επισημαίνοντας πως «άλλαξαν πολλά πράγματα στην ζωή μου».

Αρχικά έκανε τον απολογισμό του 2012 που τον βρίσκει στο Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης: «Περίμενα κάτι καλύτερο. Δεν ήταν η χρονιά που ήθελα, αλλά τα θετικά ήρθαν στο τέλος. Βρήκα πολύ καλό ρυθμό, έπαιζα πολύ καλά και ήμουν ευχαριστημένος από τα τελευταία μου παιγνίδια. Τώρα βλέπουμε μπροστά.  Η προετοιμασία μου πάει πολύ καλά, νοιώθω πιο δυνατός και το μόνο που έχει μείνει είναι να μην τραυματιστώ, να μείνω όπως είμαι και να πάμε στην Αυστραλία να παίξω το τένις που ξέρω».


Για την παρουσία του Γιάννου Χατζηγεωργίου και αν αποτελεί κίνητρο για τον ίδιο είπε: «Υπάρχει χημεία με τον Γιάννο. Δεν έχει την εμπειρία των προηγουμένων μου προπονητών, αλλά έχω την χημεία μαζί του. Δουλεύει, εγώ νοιώθω καλά στο γήπεδο όταν είμαι με το Γιάννο».

Για το πώς συνεχίζει την προετοιμασία του: «Ήμουν 5 εβδομάδες στην Κροατία. Αφοσιώθηκα στην φυσική κατάσταση. Δούλεψα διαφορετικά, έξω από το γυμναστήριο. Αρκετό στίβο, τρεξίματα και ήδη νοιώθω πολύ διαφορετικά. Έκανα δύο με τρεις φορές την ημέρα φυσική κατάσταση. Τώρα στην Κύπρο παίζω δύο ώρες το πρωί και το απόγευμα στη Λεμεσό είτε στο γυμναστήριο μου είτε στην άμμο».

Ποιος ο μεγάλος στόχος το 2013;

«Ο μεγάλος στόχος είναι να πάρω ένα Grand Slam. Πάντα αυτό έχω στο μυαλό μου. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχω σταθερότητα. Γι’ αυτό έβαλα στόχο να μπω στην πρώτη 20άδα τη νέα χρονιά. Αλλά τόσο εγώ όσο και ο Γιάννος πιστεύουμε ότι μπορώ να μπω και στην δεκάδα».

Έπαιξες καλό τένις στο τέλος του 2012 και βρήκες ρυθμό. Θα ήθελες να έχει άλλους δύο αγωνιστικούς μήνες αντί να ολοκληρωθεί η χρονιά;

«Όχι.  Αυτή την φυσική κατάσταση που σας λέω την άρχισα μετά το US Open και με βοήθησε να κάνω καλά τουρνουά. Αλλά καλύτερα που τέλειωσε τώρα η χρονιά. Δουλεύω με το Γιάννο, το γυμναστή μου, το φυσιοθεραπευτή μου δουλεύουμε κάθε μέρα πολύ σοβαρά ώστε να ετοιμαστώ κατάλληλα για τη νέα χρονιά.  Πιστεύω θα είναι η καλύτερη χρονιά της ζωής μου».

Γιατί θα είναι η καλύτερη σου χρονιά. Τι σε κάνει να το πιστεύεις;

«Επειδή είμαι έτοιμος. Ψυχολογικά, φυσική κατάσταση και τενιστικά δουλεύω πολύ καλά και το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να μην τραυματιστώ. Με τον τρόπο που δουλεύω και με το πείσμα που έχω, νομίζω δεν θα συμβούν αυτά. Μεγάλωσα άλλαξα, δεν κάνω τη ζωή που έκανα παλιά και νομίζω ότι όλα αυτά θα με βοηθήσουν».

Πόσο άλλαξε την καθημερινότητα σου η κόρη σου;

«Σε εμένα άλλαξε κάτι όταν έμεινε έγκυος η Καρολίνα. Το να έχω στο μυαλό μου ότι θα παντρευτώ θα κάνω ένα παιδί, άλλαξαν πάρα πολλά. Με έκανε πιο υπεύθυνο σε ότι κάνω κάθε μέρα. Έχω ένα κίνητρο παραπάνω. Νοιώθω άλλη πίεση. Πας σπίτι και δεν είσαι μόνος. Πας σπίτι για κάποιο λόγο. Κάνεις προπόνηση για κάποιο λόγο. Το είχα παλιά όταν ήμουν στη Γαλλία αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχασα αυτό το κίνητρο. Τώρα το βρήκα ξανά».

 Για τις προοπτικές διακρίσεις στο Davis Cup και αν θα συμμετέχει:

«Δεν ξέρω ακόμα αν θα συμμετέχω. Για μένα είναι πολύ μακριά και θα εξαρτηθούν πολλά από το τι θα κάνω στην Αυστραλία. Δεν ξέρω αν θα παίξω στην πρώτη συνάντηση με τη Λιθουανία. Βλέπω ότι υπάρχουν 2-3 ταλέντα που παίζουν πολύ καλά. Προσπαθώ και θέλω να τους βοηθήσω. Παίζουμε μαζί για να βελτιωθούν. Αλλά πρέπει να δω τους προσωπικούς μου στόχους και ακολούθως θα δείξει αν θα είμαι στην πρώτη συνάντηση με τη Λιθουανία. Όμως θα είμαι σίγουρα στα επόμενα παιγνίδια με το Μπενίν, είτε κερδίσουμε τη Λιθουανία, είτε χάσουμε. Μακάρι να είμαστε καλά μέχρι τότε και πιστεύω θα είμαι εκεί».

«Οικογενειακό όνειρο…»

Τέλος, ο Μάρκος Παγδατής αποκάλυψε το μεγάλο όνειρο τόσο του ίδιου όσο και της συζήγου του Καρολίνα που είναι να αγωνιστούν μαζί στο μιχτό των Ολυμπιακών Aγώνων του 2016 στη Βραζιλία:

«Αυτό είναι ένα όνειρο, όχι μόνο για μένα αλλά και για την Καρολίνα. Ή ίδια σκέφτεται τη νέα χρονιά να παίξει 1-2 πρωταθλήματα για να κρατήσει την παγκόσμια κατάταξη της επειδή θέλει να παίξει μαζί μου και για την Κύπρο στο Χόφμαν Καπ και στους Ολυμπιακούς του 2016. Αυτό είναι ένα οικογενειακό όνειρο. Αν μας το επιτρέψουν κάποιοι θα είναι πολύ καλό. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως: «Δεν τίθεται θέμα να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο και ήδη είναι καθοδόν η πολιτογράφηση της Καρολίνας».

www.sigmalive.com
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ