2012-12-17 08:12:11
Φωτογραφία για Αυτός ο γύρος δεν ήταν εντάξει…
Ελάχιστες καλές στιγμές και πολλές «μελανές» χαρακτηρίζουν την παρουσία των «κιτρίνων» στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, στο οποίο πραγματοποιούν τη δεύτερη χειρότερη πορεία της δεκαετίας.

Μια έτσι, μια αλλιώς. Του ύψους και του βάθους. Το θέμα για τον ΑΡΗ όμως δυστυχώς, είναι ότι το… ύψος δε φτάνει πολύ ψηλά, ενώ το βάθος πιάνει… πάτο. Κοντολογίς, ελάχιστες καλές στιγμές και πολλές «μελανές» χαρακτηρίζουν την παρουσία των «κιτρίνων» στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, στο οποίο πραγματοποιούν τη δεύτερη χειρότερη πορεία της δεκαετίας!

Μόνο τη σεζόν 2003-2004 ο ΑΡΗΣ είχε λιγότερους βαθμούς στο τέλος του πρώτου μισού (12), με το φινάλε πάντως τότε να μην κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Άπαντες εύχονται κάτι αντίστοιχο και για φέτος, το ζήτημα όμως είναι η ομάδα να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα και βαθμούς που θα την «ξεκολλήσουν» από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αγώνες υπάρχουν, όχι όμως και άπλετος χρόνος Οι «προστριβές» του Κατσαβάκη


Από την αυλαία κιόλας της Σούπερ Λιγκ υπήρχαν «μουρμούρες» για τον Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος είχε επιλεγεί από τη διοικούσα επιτροπή για να καθοδηγήσει τον ΑΡΗ σ’ αυτή τη δύσκολη σεζόν. Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Σερραίος τεχνικός δεν ήλεγχε τα αποδυτήρια, κάτι που «βγήκε» προς τα «έξω» στη δεύτερη αγωνιστική, όταν το περιστατικό ανάμεσα στον έμπειρο τεχνικό και τον Μάρκο Βελλίδη έθεσε εκτός ομάδας τον γκολκίπερ των «κιτρίνων». Εκεί πλέον είχε «ραγίσει» το γυαλί. Ήττα από τον Πανιώνιο, «γκέλα» με τον ΟΦΗ και πρώτος βαθμός στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, έπειτα όμως από κακή εμφάνιση. Η νίκη επί της Κέρκυρας φάνηκε να βελτιώνει το κλίμα, εντούτοις οι δύο ήττες που ακολούθησαν από ΠΑΟΚ και Πλατανιά έφεραν τον Κατσαβάκη στην πόρτα της εξόδου. Ο Σερραίος «χρεώθηκε» τη μέτρια αγωνιστική παρουσία των «κιτρίνων» και τις προστριβές με τους έμπειρους παίκτες του ρόστερ.

Η «παγίδα» των Πασσιαλή-Μπουγιουκλή

Όντας ανήμπορη να εντοπίσει κατάλληλο αντικαταστάτη, οι επιτελείς της διοικούσας επιτροπής επέλεξαν το δίδυμο των Νίκου Πασσιαλή και Δημήτρη Μπουγιουκλή για τον πάγκο. Το ξεκίνημα φάνηκε ιδανικό, αλλά αποδείχτηκε καταστροφικό για τους παλαίμαχους άσους της ομάδας, οι οποίοι –όπως παραδέχτηκαν- υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες της έπειτα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό (εκτός έδρας) και Ολυμπιακό. Η νίκη επί της Βέροιας έκρυψε κάτω απ’ το… χαλάκι τις αγωνιστικές αδυναμίες του ΑΡΗ, οι οποίες όμως έκαναν «μπαμ» στις ήττες κυρίως από ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικό, ενώ είχε προηγηθεί το χαμένο παιχνίδι στη Λειβαδιά. Το 4-0 της Κομοτηνής έπεσε πολύ «βαρύ» σε όλη την οικογένεια των «κιτρίνων», οι οποίοι είχαν χρόνια να διασυρθούν με τόσο «αισχρό» τρόπο, με αποτέλεσμα Πασσιαλής και Μπουγιουκλής να καθίσουν στον πάγκο της ομάδας για τελευταία φορά κόντρα στον Ατρόμητο. «Σοκ» στο φινάλε και ακόμη μια εντός έδρας «γκέλα» με τους Περιστεριώτες.

Τα «ηνία» στον Αλκαράθ

Ο Λούκας Αλκαράθ παρακολούθησε τη νέα του ομάδα από το γήπεδο στον 1-1 με τον Ατρόμητο και κατάλαβε αμέσως ότι η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη. Τακτικά απείθαρχοι και με έλλειψη φυσικής κατάστασης, οι παίκτες των «κιτρίνων» δεν εντυπωσίασαν τον Ισπανό, ο οποίος όμως πρόλαβε να περάσει κάποια στοιχεία στα δύο παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, αγώνες στους οποίους ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει κερδίσει. Η συνέχεια αναμένεται σίγουρα ακόμη πιο δύσκολη για τον 46χρονο τεχνικό και τους παίκτες του, οι οποίοι καλούνται να βγάλουν το «κάρο» απ’ τη λάσπη…

Κεφάλαιο «διαιτησία»

Μέσα σ’ όλη την αγωνιστική κρίση που περνάει η ομάδα, έχει να αντιμετωπίσει και τις εχθρικές διαιτησίες που μέχρι στιγμής της έχουν στερήσει πολλούς βαθμούς. Είναι δεδομένο ότι οι δυνατότητες των «κιτρίνων» δεν είναι για πολλά πράγματα, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι από την αρχή της σεζόν αντιμετωπίζονται από τους «γκρι», την ΕΠΟ και την ΚΕΔ ως ο… Αχαρναϊκός. Πολλά τα παράπονα, δεκάδες τα «φαλτσοσφυρίγματα», σημαντικοί οι χαμένοι πόντοι, που αν είχαν κατακτηθεί ίσως να μας ανάγκαζαν να συντάξουμε αυτό το κείμενο με τελείως διαφορετικές λέξεις…

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία του ΑΡΗ μετά από τις 15 πρώτες αγωνιστικές

*Η συγκομιδή των 13 βαθμών στον πρώτο γύρο είναι η χειρότερη μετά την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ το 2006. Είναι ακόμη  χειρότερη και από την περσινή, όπου οι «κίτρινοι» είχαν 15 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες.

* Έχει 2 νίκες (Κέρκυρα, Βέροια), 7 ισοπαλίες (ΟΦΗ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη) και 6 ήττες (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός).

* Ο ΑΡΗΣ διαθέτει την έκτη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα (12 γκολ).

* Είναι η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (22 γκολ). Επίσης είναι και η χειρότερη εντός έδρας άμυνα (14 γκολ).

* Κράτησε το μηδέν στην άμυνα μόνο σε τρεις αναμετρήσεις (ΟΦΗ, Κέρκυρα και Ξάνθη).

* Έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (7), μαζί με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

* Μαζί με την Ξάνθη, είναι οι δύο ομάδες που δεν έχουν ούτε μια νίκη εκτός έδρας.

* Δεν σκόραρε σε πέντε αναμετρήσεις (Πανιώνιος, ΟΦΗ, Πλατανιάς, Πανθρακικός, Ξάνθη).

allaboutaris.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ