2012-12-17 07:59:05
Φωτογραφία για Ένας γύρος στον πάτο
Με άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ ένας ούτως ή άλλως απογοητευτικός πρώτος γύρος μετά το χθεσινό 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο. Στροφή στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καβάλα.

Με άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ ένας ούτως ή άλλως απογοητευτικός πρώτος γύρος μετά το χθεσινό 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο. Η «Ένωση» έχει διανύσει το μισό πρωτάθλημα βρισκόμενη μονίμως στον πάτο της βαθμολογίας, είτε… μόνη, είτε με συγκατοίκους, όπως συμβαίνει τώρα με την Κέρκυρα.

Στο δεύτερο μισό της περιόδου είναι εμφανές πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Γιατί οι δώδεκα βαθμοί, με τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και εννέα ήττες και γκολ 11-17 όχι απλώς δεν είναι τιμητικές επιδόσεις για την ιστορία του συλλόγου, αλλά παράλληλα όχι αρκετές για να την κρατήσουν στην κατηγορία.

Το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της ΑΕΚ
. Περιλαμβάνει στις έξι πρώτες του αγωνιστικές τα ματς με Αστέρα (εκτός), Ξάνθη (εντός), Άρη (εκτός), ΟΦΗ, Πανιώνιο (εντός) και Κέρκυρα (εκτός), στα οποία απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή πριν αρχίσουν τα δύσκολα με ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκό (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός) με ενδιάμεση στάση το παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Χανιά.

Στροφή στο Κύπελλο

Πριν την πενθήμερη άδεια των Χριστουγέννων, οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν μία ακόμη υποχρέωση. Την ερχόμενη Πέμπτη υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την Καβάλα στη ρεβάνς των «32» του Κυπέλλου, μετά το 0-0 στο «Ανθή Καραγιάννη». Οι αλλαγές στο βασικό σχήμα είναι και πάλι δεδομένες. Άλλωστε υπάρχουν και αγωνιστικά προβλήματα, καθότι ο Κορδέρο αποχώρησε χθες με θλάση στον δικέφαλο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ ο Γιάγκο έχει κάκωση στον αριστερό αχίλλειο και ο Κατίδης ένα χτύπημα στον δεξί αστράγαλο. Σημειώνεται πως σε περίπτωση πρόκρισης, η ΑΕΚ αναμετράται στην επόμενη φάση την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Εξάλλου, οι Φούντας και Κουτρουμπής στο χθεσινό ματς συμπλήρωσαν τέσσερις κάρτες και θα αποφασιστεί σε ποιο ματς θα εκτίσουν τιμωρία μίας αγωνιστικής από τα τέσσερα προσεχή για το πρωτάθλημα. Επτά κάρτες έφτασε ο Βλάχος, που θα λείψει από δύο ματς. Από το πρώτο ματς του δευτέρου γύρου, στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, θα λείψει λόγω καρτών ο Κοντοές.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ