2012-12-16 14:59:25
Φωτογραφία για Μεγάλος μάγκας ο Ραφίκ Τζιμπούρ
του Παντελή Διαμαντόπουλου

Τι να καθίσεις να συζητήσεις για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη; Κανονικά, θα έπρεπε με το που τελείωσε να μην ξανασχοληθείς. Ενενήντα λεπτά, έγινε μια προσπάθεια από ποδοσφαιριστές και στο τέλος, ο,τιδήποτε άλλο απασχόλησε εκτός από μπάλα. Ευτυχώς που η πληθωρική παρουσία του Τζιμπούρ μας δίνει πάτημα να γράψουμε και κάτι.

Ο Αλγερινός ήταν μεγάλος μάγκας. Για συμπεριφέρθηκε παλικαρίσια. Δεν είναι το νικητήριο γκολ που έβαλε. Τέτοια έχει βάλει και πολύ πιο δύσκολα. Εξάλλου το γκολ είναι δημιούργημα του Ιμπαγάσα, μεγάλη κεφαλιά του Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι και τελείωμα με… κοιλιά από τον Τζιμπούρ.

Ο παίκτης όμως δεν πανηγύρισε κι αυτό αναμενόμενο και γενικά, κατ’ εμέ, ήταν ο άνθρωπος που σημάδεψε την αναμέτρηση. Έτρεξε να παρηγορήσει τον Σπυρόπουλο στο αυτογκόλ. Ενημέρωσε τους αντιπάλους του, που έδειξαν να τον εμπιστεύονται(και μπράβο τους), ότι δεν χρησιμοποίησε το χέρι στο γκολ που έβαλε. Πήγε ακόμη και στους εκνευρισμένους με τον Σπάθα οπαδούς του Πανιωνίου, να τους κατευνάσει, για να τελειώσει και το ματς!


Την ώρα που ο Ζαρντίμ πανηγύριζε (μάλλον λίγοι του έμοιασαν, αφού δεν "έκρυψε " και τη μπάλα η ομάδα του), ο Τζιμπούρ αντιμετώπιζε την όλη κατάσταση όπως ακριβώς ήταν. Ένας αγώνας με ελάχιστες συγκινήσεις , απέναντι σε μια ομάδα που όπως μου έχει πει ο Αλγερινός την αγαπάει και πέρασε καταπληκτικά, όσο αγωνιζόταν στη Νέα Σμύρνη. Από ‘κει και πέρα:

Είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο με τον Πανιώνιο να μην κάνει κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Όσο άντεχε ο ενθουσιασμός, όσο μπορούσαν με τα τρεξίματα να καλύψουν τους χώρους και με την ψυχή τους, να ισοζυγίσουν τις ανώτερες  παραστάσεις των αντιπάλων τους. Ο Ολυμπιακός την ίδια ώρα, αποφάσισε να "χτυπήσει" από δεξιά.

Έπαιξαν οι "ερυθρόλευκοι" αρκετά με την …άλλη πλευρά από αυτή που περιμένει ο αντίπαλος. Και από εκεί ήρθε το γκολ, αν και κακά τα ψέματα η τύχη του Ζαρντίμ δούλεψε. Ο Αραβίδης εξέθεσε τον Κοντρέρας εύκολα, σούταρε δυνατά, ψηλά, η μπάλα πήγε εκεί που οι πορτιέρο απλά μένουν άγαλμα. Μέσα σε ένα 5λεπτο, είχε έρθει η… απάντηση μέσω αυτογκολ. 

Ο νεαρός Σπυρόπουλος έβαλε λάθος το σώμα, σήκωσε το πόδι χειρότερα από ερασιτέχνη και το τόπι τον τιμώρησε. Βρήκε στο ενδιάμεσο γονάτου και καλαμιού και πήγε στην δεξιά γωνία του Περιστερίδη. Με την υπεροχή δική τους, οι νταμπλούχοι, προσπαθούσαν να βγάλουν φάσεις, ο Πανιώνιος αμυνόταν συμπαθητικά και γενικά είδαμε ένα 45λεπτο που το… ξεχάσαμε ήδη!

Όχι ότι θα θυμόμαστε το δεύτερο. Οι Πανιώνιοι συνέχισαν την προσπάθεια, οι "ερυθρόλευκοι" να ‘χουν την υπεροχή. Τίποτε άλλο… Ο Μασάντο βγήκε, ο Φουστέρ μπήκε και κάποια στιγμή στο τέλος, η όχι και τεράστια κόκκινη πίεση μεταφράστηκε στο γκολ που περιγράψαμε πιο πάνω. Συνεχίζουν αήττητοι  οι νταμπλούχοι, πέρασαν από μια έδρα που δεν είναι "καυτή", αλλά έχει έναν περήφανο οικοδεσπότη. Έτσι, τελείωσαν και οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για το 2012. Ακολουθούν γιορτές και μπόλικη μεταγραφολογία. Να ‘στε σίγουροι πηγή: sport24.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ