2012-12-16 11:03:23
Φωτογραφία για Η δική μας… Boxing Day
Στην Ελλάδα δεν παίζουμε μπάλα… χριστουγεννιάτικα όπως στην Αγγλία. Όμως το μενού της τελευταίας Κυριακής της Σούπερ Λίγκας για το 2012 είναι χορταστικό.

Το εορταστικό «τραπέζι» έχει…

Και ντέρμπι παραμονής μεταξύ Άρη και Ξάνθης (15:00).

Και μάχη μεταξύ δύο ομάδων της επαρχίας που προσπαθούν να απομακρυνθούν κι άλλο από την ουρά, Λεβαδειακός-Πλατανιάς (17:15).

Και την ΑΕΚ να δίνει αγώνα επιβίωσης απέναντι στον Ατρόμητο του… παλιόφιλου Ντούσαν Μπάγεβιτς (17:15).

Και-τέλος-τον Παναθηναϊκό με τον αέρα της εμφάνισης στο ντέρμπι «αιωνίων» να δοκιμάζεται στη Βέροια (19:30).

Σάββατο, 15/12

Κέρκυρα-Πανθρακικός 0-2

Με τον Βαϊρουά να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο ματς και τον Παπαδόπουλο να συνεχίζει το κρεσέντο του, ο Πανθρακικός πέρασε (και) από την Κέρκυρα με 2-0, φτάνοντας τους 14 βαθμούς στα τελευταία 6 ματς. Ο Πανθρακικός συνέχισε να τραβάει… κουπί στην Σούπερ Λίγκα (όπως ακριβώς ο πανηγυρισμός του Μαραμά Βαϊρουά!) και με ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου (11’, 50’), έφτασε τους 20 βαθμούς μένοντας αήττητος για έκτο συνεχές παιχνίδι.


ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Οι Κρητικοί με τέρμα του Παπάζογλου στο 14’ και του Κουτσιανικούλη στις καθυστερήσεις επικράτησαν 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. Παθιασμένοι για 90’ λεπτά οι παίκτες του Αναστόπουλου έφτασαν δίκαια στο τρίποντο, απέναντι σε έναν πολύ κακό, για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι Αστέρα. Μόνο ο Ντε Μπλάσις ξεχώρισε για την ομάδα του Τσιώλη.

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-2

Ο Ράφικ Τζεμπούρ είχε… διπλό ρόλο στη Νέα Σμύρνη. Αρχικά, δικαιολόγησε τον τίτλο του «τρομοκράτη» πετυχαίνοντας στο 82΄το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στην παλιά του ομάδα, τον Πανιώνιο (2-1) αλλά ούτε που… σκέφτηκε να το πανηγυρίσει.

Κυριακή, 16/12

Άρης-SKODA Ξάνθη (15:00, NovaSports 1)

 

Γίνε Άρης, πρέπει να το πάρεις! Πάνω που άρχισε να δείχνει σημεία ζωής (με τον πόντο που τσίμπησε στην Τρίπολη) η ομάδα του Αλκαράθ έφαγε νέα «σφαλιάρα» στο Κύπελλο απ’ την Καλλιθέα. Και καλά αν πάρει το «six-pointer» με την Ξάνθη. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αν η SKODA όμως επιβεβαιώσει πως χρειαζόταν (ξανά) τον Ουζουνίδη για να πάρει τα πάνω της (τεσσάρα στον Πανιώνιο) η βαθμολογική ζημιά για τους «κίτρινους» θα ‘ναι ανυπολόγιστη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»

ΑΕΚ-Ατρόμητος (17:15, NovaSports 1)

Απ’ το «δόξα τω Θεώ» στο «βοήθα Παναγιά»! Ό,τι μάζεψε με κόπο και ιδρώτα απέναντι στον ΠΑΣ, η ΑΕΚ το ‘χασε (ή μπορεί να ισχυρίζεται ότι της το πήρε και ο διαιτητής) στην Κομοτηνή. Και τώρα χωρίς περιθώρια, με κατειλημμένα -από οπαδούς- τα γραφεία και αντίπαλο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, η νίκη μοιάζει κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Αν κι ο Ατρόμητος θα ‘χει αντιρρήσεις -και κίνητρο την τρίτη θέση για να πανηγυρίσει διπλό μετά την πρεμιέρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Λεβαδειακός-Πλατανιάς (17:15, NovaSports 3)

Κέρδισε… χάνοντας! Το αήττητο σερί του Λεβαδειακού τερματίστηκε στην Τούμπα, αλλά η καλή του εικόνα (σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος) του δίνει ψυχολογία να το συνεχίσει άμεσα από την Κυριακή. Άλλωστε αντιπάλους «τύπου Πλατανιά» (και καλύτερους) τους καθάρισε σε πρόσφατα ματς. Εκτός κι αν σ’ αυτό της Κυριακής οι Χανιώτες παρουσιαστούν θιγμένοι από τη μια μόλις νίκη τους στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Βέροια-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Καλώς τον και ας άργησε! Η πρώτη εμφάνιση που θύμισε πραγματικά Παναθηναϊκό δεν έδωσε τη νίκη με τον Ολυμπιακό. Έδωσε στους «πράσινους» όμως να καταλάβουν πόσο… τσάμπα έχουν μείνει τόσο πίσω στη βαθμολογία. Παρόλα αυτά, έχουν κάτι παραπάνω από έναν γύρο για να το διορθώσουν. Ξεκινώντας από τη Βέροια, παίρνοντας το τέταρτο διπλό στο πρωτάθλημα και απαγορεύοντας στη «βασίλισσα» να θυμηθεί (έπειτα από εννιά ματς) τη γεύση της νίκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)

ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Δευτέρα, 17/12

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (19:30, NovaSports 1)

Μυρίζει… ματσάρα! Έχοντας βγει στεγνός (και νικητής) από την πισίνα της Κέρκυρας, ο ΠΑΣ επιστρέφει στους «Ζωσιμάδες». Εκεί όπου θα δώσει διαγώνισμα για το αν -όντως- μπορεί να χτυπήσει πλέι-οφ. Απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας, ο οποίος έχει κάνει απροσπέλαστη την έδρα του (νίκη και με τον Λεβαδειακό), ισχυρή την ομάδα του (με την απόκτηση Κατσουράνη) κι ελπίζει να κάνει και μικρότερη τη διαφορά απ’ την κορυφή (σε ενδεχόμενη γκέλα του Ολυμπιακού).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Σάββατο, 5/1

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (17:15)

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (19:30)

Κυριακή, 6/1

Άρης-Πανιώνιος (15:00)

Ατρόμητος-Κέρκυρα (17:15)

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ (17:15)

Ολυμπιακός-Βέροια (19:30)

Δευτέρα, 7/1

SKODA Ξάνθη-ΟΦΗ (19:30, NovaSports 1)
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ