2012-12-16 01:17:02
Φωτογραφία για Τι θα αντιμετωπίσει ένας δημοσιογράφος βγαίνοντας απ΄την σχολή στην αγορά εργασίας;
Όταν έρθει ο καιρός και τελειώσει την σχολή του ένας νέος δημοσιογράφος θα αντιμετωπίσει τα παρακάτω προβλήματα στην αγορά εργασίας.

Θα κάνει πρακτική στα ΜΜΕ τσάμπα.. και βερεσέ που λέμε λαϊκά. Παράδειγμα: Θα κάνει όλη τη δουλειά σαν τον σκλάβο, και δεν θα παίρνει μια δεκάρα τσακιστή.

Μετά από λίγους μήνες θα τον διώξουν για να πάρουν άλλους αναλώσιμους δημοσιογράφους. Πολλοί νέοι δημοσιογράφοι προσγειώνονται απότομα στην πραγματικότητα.

Μετά.. θα ανοίξει τις αγγελίες εύρεσης εργασίας, για να βρει δουλειά πάντα για την δημοσιογραφία. Οι αγγελίες στις εφημερίδες ζητούν δημοσιογράφους.. και μόλις πάρει κάποιος τηλέφωνο σου λένε στείλε ένα βιογραφικό.

Ωραία το στέλνεις, και περιμένεις την συνέντευξη με τον μελλοντικό εργοδότη. Μόλις σε παίρνουν τηλέφωνο κανονίζεται ραντεβού για την συνέντευξη. Το 90% τέτοιων αγγελιών είναι σκέτη κοροϊδία.

Στο ραντεβού θα σου πει ό,τι για ένα μικρό διάστημα θα σε πάρουν δοκιμαστικά να δουν πως τα πας, και μετά θα σε πληρώσουν.

Πολύ νέοι δημοσιογράφοι την πατάνε, και αφού τους κάνουν την χαμάλικη δουλειά.. τους διώχνουν να πάρουν άλλους.

Δηλαδή οι δημοσιογράφοι είναι απροστάτευτοι στο κάθε αρπακτικό εργοδότη, που κοιτάζει να τους εκμεταλλευτεί στο τζαμπέ.

Αφού φάει τα μούτρα ο νέος δημοσιογράφος απελπίζεται και μένει άνεργος. Στη συνέχεια στέλνει στα κανάλια βιογραφικά για δουλειά. Ωχ.. εδώ θα φάει εκμετάλλευση ο νέος δημοσιογράφος. Τώρα, αν είναι γυναίκα δημοσιογράφος και όμορφη μιαμ μιαμ.. ο εργοδότης θα είναι διαφορετικός, σε σύγκριση με μια άσχημη χοντρούλα δημοσιογράφο.

Οι άντρες δημοσιογράφοι αν διαθέτουν κάποια καλή εμφάνιση, και έχουν κάποιον διευθυντή ομοφυλόφιλο θα έχουν την ευνοϊκή μεταχείριση αν γίνουν "φιλαράκια".

Οι μη προοδευτική δεν χωράνε στα κανάλια. Τα emails των καναλιών γεμίζουν από βιογραφικά, και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι των καναλιών το ξέρουν πολύ καλά αυτό. Πολλοί από αυτούς γίνονται ρουφιάνοι.. και δίνουν στεγνά τους άλλους δημοσιογράφους, που αντιδρούν σθεναρά στις περικοπές των μισθών τους.

Κάπου εκεί, υπάρχουν και οι δημοσιογραφίνες-τηλεπαρουσιάστριες που θέλουν να πάρουν μια τηλεοπτική εκπομπή.

Πιπεράτες τηλεδημοσιογραφίνες με καυτή παρουσίαση.. αναζητούν την δόξα του τηλεοπτικού φακού.

Πόσες τέτοιες κοπέλες ξευτελίζουν την δημοσιογραφία για ένα κρεβάτι; Υπάρχουν και ερωτύλοι εργοδότες που τις κάνουν καμάκι τάζοντας τες λαγούς με πετραχήλια.

Έχετε δει πολλούς άντρες δημοσιογράφους να παντρεύονται δημοσιογραφίνες τηλεπαρουσιάστριες;

Οι άντρες δημοσιογράφοι προτιμούν να παντρευτούν γυναίκες εκτός του δημοσιογραφικού κλάδου, κάτι ξέρουν και αυτοί.

http://trikalaweb.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ