2012-12-15 20:02:42
Φωτογραφία για Tροπολογία για παράνομη κρατική ενίσχυση στο Σκαραμαγκά
Τροπολογία με την οποία υποχρεούνται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο, όση έκταση γης τούς είχε παραχωρηθεί, χωρίς να είναι αναγκαία για την εκτέλεση στρατιωτικών δραστηριοτήτων, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, έρχεται κατόπιν απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εκτίμησε πως η παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων συνιστά «παράνομη κρατική ενίσχυση».

Στην ίδια τροπολογία προωθείται, επίσης, απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση των αφορολόγητων ειδικών αποθεματικών ως παρανόμων κρατικών ενισχύσεων και για επανάκτησή τους από το ελληνικό Δημόσιο, ρυθμίζεται η απορρόφηση της εταιρείας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» και της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και διευθετούνται ζητήματα πιστοποίησης ΚΤΕΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ-Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις


Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωτήρη Πουλικόγιαννη, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του.Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον ειδικό συντονιστή για τα θέματα των Ναυπηγείων Ν. Αναστασόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκαν για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων με θέμα τα ναυπηγεία.

Νέα σύσκεψη έχει οριστεί για τη Δευτέρα στο Πεντάγωνο υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη, Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, αλλά και του ειδικού συντονιστή που είχε διορίσει η κυβέρνηση το καλοκαίρι, Ν. Αθανασόπουλου.

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση στις 9 το πρωί της Δευτέρας στο Πεντάγωνο συνεχίζοντας τη μάχη τους ενάντια στην εξαθλίωση, όπου τους έχει καταδικάσει η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων, επιβάλλοντας το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα. Μέτρο που είναι σε ισχύ από τις 18 Απρίλη και συνεχίζεται με τη στήριξη και της συγκυβέρνησης, με αποτέλεσμα 1.000 εργατικές οικογένειες να βιώνουν έναν εφιάλτη, με ρεύμα και νερό κομμένα, ενώ είναι αρκετές αυτές που ζουν πλέον από συσσίτια.

http://www2.rizospastis.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ