2012-12-15 17:25:03
Φωτογραφία για Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης
«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη συνεδρίαση... της Κεντρικής Επιτροπής μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο, ενωτικό, δημοκρατικό και πολυτασικό φορέα της αριστεράς.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ άσκησε σκληρή κριτική προς τη «δοσο-εξαρτημένη», όπως χαρακτηριστικά είπε, συγκυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, ενώ μίλησε για «αποτυχία» της επαναγοράς ομολόγων.

«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά», είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο», «γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Θέτοντας το διακύβευμα του επόμενου διαστήματος για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι στο τέλος του επόμενου Μαρτίου ένα μόνο δίλημμα θα υπάρχει: «Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και υπογράμμισε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ