2012-12-15 13:33:04
Φωτογραφία για Περι ξεφτίλας - του επαγγελματικού ποδοσφαίρου...
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: "Εγινε την Κυριακή ένα ματς διαφήμιση, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό και αντί ο κ. Αλαφούζος να πει ένα μπράβο στους απλήρωτους ποδοσφαιριστές του άρχισε τα παράπονα για τη διαιτησία. Προτείνω να θέσουμε θέμα δυσφήμισης του αθλήματος. Χάνουμε λεφτά από τα εισιτήρια γιατί υπάρχουν κύριοι που τώρα ήρθαν στο χώρο και δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και τον συνεταιρισμό και δεν σέβονται τίποτα. Ο κ. Παναγόπουλος γιατί είναι εδώ σήμερα; Εχει μια καταδίκη".

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Το λέτε λάθος. Δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη, αλλά αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Το ποινικό μου μητρώο είναι καθαρό".

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: "Εσύ τα λες αυτά"

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Εγώ τα λέω και να μη λες ψέματα. Υπόδικος είσαι εσύ, ας μην ανοίξουμε τώρα το θέμα".

Παρεμβαίνοντας ο εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης κ. Γιώργος Μποροβήλος αλλά και ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου, ανέφεραν: "Ποιο είναι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού με τη διαιτησία; Μας δημιουργήσατε πρόβλημα στους οπαδούς μας με τις δηλώσεις σας για παραρτήματα".


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λίγκας κ. Γιάννης Μώραλης, απευθυνόμενος και αυτός στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού, υπογράμμισε: «Εχετε πει ότι η Λίγκα εξυπηρετεί το κατεστημένο όμως στα έξι χρόνια από τη σύστασή της όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες πλην αυτής του ΟΠΑΠ που προσβάλατε».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Παναγόπουλος απάντησε: «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι με τη Λίγκα γενικά, ούτε με το θεσμό, απλώς τον ενδιαφέρει η διαφάνεια και ο πόλεμος κατά της διαφθοράς. Δεν θέλει να μένει τίποτα κρυφό και αυτό βοηθάει τη Λίγκα και δεν πρέπει να την προβληματίζει».

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ ανέπτυξε τις θέσεις των Πρασίνων για μια σειρά ζητήματα όπως:

* Τα προβλήματα με τους ορισμούς διαιτητών που δημιουργούν σκιές σε πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος, προτείνοντας οι ορισμοί να γίνονται πλέον από τη Λίγκα κάτι που παλιότερα είχε ζητήσει και ο Ολυμπιακός.

* Το θέμα των δανεισμών λέγοντας ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το ρυθμιστικό τους πλαίσιο προκειμένου να μην προκαλείται η αίσθηση περί θυγατρικών.

* Την ΕΠΟ που επιχορηγείται από το κράτος και λειτουργεί εις βάρος του ελληνικού πρωταθλήματος.

*Το θέμα των ΜΜΕ που συνδέονται με τον κ. Μαρινάκη και δυσφημίζουν συστηματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλώντας αντιδράσεις.

Σε ερώτηση για το τι εννοούσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ κ. Γιάννης Αλαφούζος περί θυγατρικών ο κ. Παναγόπουλος είπε: «Εμείς, δηλαδή ο κ. Αλαφούζος, εννοούσαμε πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο ή μάλλον το υφιστάμενο δεν βάζει όριο, οδηγεί τους φιλάθλους να αμφιβάλουν και η αξιοπιστία πηγαίνει από εδώ και από εκεί».

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργος Σπανός τόνισε: "Δεν είναι ανάγκη να απολογείται ο ΠΑΟ, απλά πρέπει να προβλεφθούν καταστατικές ποινές για όποιον ξεφεύγει".

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:΄"Εγώ αν ήμουν πρόεδρος δεν θα του έδινα τα λεφτά της χορηγίας"

Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (αντιπρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟ): "Μην τα λες εσύ . Εσύ όταν ήσουν πρόεδρος με τις ενέργειές σου δυσφήμισες το ποδόσφαιρο".

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: "Εγώ έκανα ένα λάθος και το παραδέχτηκα. Εσείς κάνατε χειρότερα πράγματα μετά".

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "Αυτά τα λες εσύ αλλά δεν είσαι πρόεδρος της Λίγκας και δεν μας αφορά".

O κ. Μαρινάκης ρώτησε αν τελείωσαν για να αποχωρήσει και ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε: "Να πω και για τη διαιτησία. Θεωρούμε ότι το είχε θέσει και ο Ολυμπιακός παλιά, να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο οι επιλογές να γίνονται από τη Λίγκα και όχι από την ΕΠΟ. Στηριζόμαστε στις δηλώσεις πρώην μέλους της ΚΕΔ (Χρ. Σάββας) που λέει ότι δεν είναι ορθά ορισμένοι οι πίνακες"

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: "Και σε αυτό συμφωνούμε. Κάτι άλλο έχετε να μας πείτε;"

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Λέτε ότι βγάζουμε ανακοινώσεις και δυσφημούμε το άθλημα αλλά έχω εδώ ένα πακέτο που έχει μέσα δημοσιεύματα από Μέσα προσκείμενα σε εσάς που μας τσακίζουν".

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: "Αυτά είναι οπαδικά, ξέρετε τι κάνουν και σε μένα;"

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Δεν είναι μόνο οπαδικά. Είναι Μέσα που έχουν άμεση σχέση με τον Ολυμπιακό".

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού κ. Γιαννίκος παρενέβη αφήνοντας υπονοούμενα για να δεχτεί την αντίδραση του κ. Παναγόπουλου: "Να μιλάνε αυτοί που έχουν λόγο εδώ μέσα, όχι εσείς. Εγώ μίλαγα με τον πρόεδρό σου. Αν θες να μιλήσεις μπορείς να τα πεις με τον κ. Πέτσο".

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ: "Αμα δεν με θέλετε φεύγω. Με αυτά που λέτε θίγετε και τον κ. Πέτσο".

ΠΕΤΣΟΣ (στέλεχος ΠΑΕ ΠΑΟ): "Δεν με θίγει κανείς. Ξέρω τα όριά μου. Ποτέ μου δεν ειρωνεύτηκα ούτε εσάς ούτε τον κ. Μαρινάκη".

Η ομόφωνη ανακοίνωση

Μετά από όλα τα προαναφερθέντα η διαδικασία-συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συνεχίστηκε και στο τέλος εξεδόθη η ακόλουθη γενικόλογη ανακοίνωση που τους βόλευε όλους _ εξ ου και ομόφωνη (σημειώνεται ότι από το ΔΣ απουσίαζαν οι εκπρόσωπο των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Βέροια και Πλατανιάς):

«Το σύνολο των ΠΑΕ μελών που παρέστησαν στο σημερινό ΔΣ του Συνεταιρισμού (Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη) αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

α) Καταδικάζονται σε κάθε περίπτωση πρακτικές και δημόσιες δηλώσεις δυσφήμισης του ποδοσφαίρου, του συνεταιρισμού της Super League και των ΠΑΕ-μελών της, απ΄όπου κι αν προέρχονται.

β) Οπως κάθε έτος, έτσι και φέτος η Super League θα υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις προς την ΕΠΟ με σκοπό την επίλυση σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με το θεσμικό κανονιστικό πλαίσιο του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

γ) Σε περίπτωση που, παρά την ανωτέρω δέσμευση συνεχιστεί το φαινόμενο προσβολής του συνεταιρισμού και των ΠΑΕ μελών με δυσφημιστικές δημόσιες τοποθετήσεις προσώπων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, η Super League θα επανεξετάσει άμεσα τη στάση της προσφεύγοντας στη χρήση κάθε νόμιμου μέσου προάσπισης των συμφερόντων της και του Ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ