2012-12-15 12:37:44
Φωτογραφία για ΠΑΟΥΕΛ : ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΤΟΡ-16
Στο τελευταίο ματς του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, πρόσφερε την πιο όμορφη φάση του αγώνα. Με κόψιμο σε λέι απ του Μπουρούση και στην αμέσως επόμενη επίθεση με κάρφωμα έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μάντζαρη. Ο Τζος Πάουελ, ενάμιση μήνα μετά την άφιξή του στο λιμάνι για να αντικαταστήσει τον Τζοι Ντόρσεϊ, μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη «χημεία» των πρωταθλητών Ευρώπης, «δένει» με το σύνολο και βγαίνει νικητής στις συγκρίσεις με τον προκάτοχό του. Όχι μόνο με τις ικανότητές του στο παρκέ, αλλά και λόγω του αδαμάντινου χαρακτήρα του.

Ο Αμερικανός σέντερ, μίλησε στο www.sportfm.gr για τον αγώνα με την ιταλική ομάδα, την δύσκολη συνέχεια που περιμένει τους «ερυθρόλευκους» στο Top-16, αλλά και για την προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, δηλώνοντας έτοιμος για τις νέες προκλήσεις.

Αναλυτικά, η συνέντευξη :

-Η έβδομη συνεχόμενη νίκη ήρθε με δύσκολο τρόπο «Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι
. Είναι καλό σε αυτό το χρονικό σημείο να έχουμε και ανταγωνιστικούς αντιπάλους. Μας κάνει καλό στην αγωνιστική μας συμπεριφορά, γιατί τεστάρουμε τον χαρακτήρα μας, βλέπουμε τι δεν κάνουμε καλά στο γήπεδο και μαθαίνουμε να λειτουργούμε υπό πίεση. Ήταν σημαντικό που βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε παρότι δεν θα άλλαζε κάτι σε ότι αφορά την συνέχεια. Εμείς πρέπει να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο σεβασμό και να κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε».

-Πιστεύεις ότι η διαφορά με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα;

«Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν λίγο πιο…χαλαροί απόψε, όμως και οι αντίπαλοι ήθελαν να νικήσουν και έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ. Στα σημεία που έπρεπε όμως, δείξαμε συγκέντρωση και πάθος και τα καταφέραμε».

-Στο Top-16 τα παιχνίδια θα είναι πιο δύσκολα και χωρίς μεγάλα περιθώρια λάθους. Θεωρείς ότι είσαστε έτοιμοι για το επόμενο επίπεδο;

«Για μένα δεν έχει σημασία αν το παιχνίδι είναι στην πρώτη ή στην δεύτερη φάση. Όλα είναι σπουδαία και θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Θα πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, να αναλύουμε τον αντίπαλό μας και να κυρίως να βελτιωνόμαστε ατομικά και ομαδικά. Να κάνουμε στους αγώνες όλα αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις για να παρουσιάζουμε ολοένα και πιο καλό πρόσωπο».

-Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνεις να προσαρμόζεσαι ολοένα και περισσότερο…

«Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι. Για μένα κάθε μέρα είναι σημαντική, γιατί γνωρίζω περισσότερο τους συμπαίκτες μου και γενικότερα να μαθαίνω πράγματα. Είναι μια πραγματικά πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ακόμα και αν περάσουν ακόμα ένας-δύο μήνες το ίδιο θα σου απαντήσω, με τον ίδιο τρόπο θα σκέφτομαι. Θα «διψάω» για το επόμενο παιχνίδι και για να μάθω πράγματα που πρέπει να βελτιώσω».

-Στο παιχνίδι με την Αρμάνι σε είδαμε για πρώτη φορά να έχεις νεύρα μετά από μία απόφαση του διαιτητή, με αποτέλεσμα να δεχθείς τεχνική ποινή. Τι συνέβη;

«Δεν είχα νεύρα. Αυτά συμβαίνουν. Δεν μπόρεσα να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Δεν συμφώνησα με το σφύριγμα του διαιτητή και από την προσπάθεια που είχα καταβάλει στο παρκέ αντέδρασα νευρικά. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να αγνοώ οποιαδήποτε απόφαση και να συνεχίσω να παίζω».

-Πως είναι μέχρι στιγμής η εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Σου αρέσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ;

«Αγαπάω το μπάσκετ οπουδήποτε και αν παίζεται (γέλια)».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ