2012-12-15 12:16:07
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Αναρχία στο παρκάρισμα
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση στο Αγρίνιο έχει εκτροχιαστεί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περιστατικών παράνομης στάθμευσης όσο και αν προσπαθεί αρκετές φορές να κάνει η τροχαία και η δημοτική αστυνομία, κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί μετά από λίγα λεπτά και εφόσον έχουν εκδιωχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιστρέφουν στο ίδιο παράνομο σημείο και μάλιστα τη δεύτερη φορά δείχνουν και αγανακτισμένοι επειδή εκδιώχθηκαν νωρίτερα.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, που υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας κάνοντας ελέγχους στα παρκόμετρα, πολλές φορές δεν ελέγχουν κεντρικούς πεζοδρόμους ή παραλείπουν να παρατηρήσουν οδηγούς στο απέναντι πεζοδρόμιο, που ή έχουν διπλοπαρκάρει ή είναι πάνω στο πεζοδρόμιο ή οτιδήποτε άλλο.

Παράλληλα, πολλές φορές το να κάνει κάποιος σωστά τη δουλειά του αποτελεί και κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα. Ουκ ολίγες φορές, οδηγοί που είναι παράνομα σταθμευμένοι σε κάποιο σημείο , έχουν επιτεθεί (όχι μόνο φραστικά) και σε άνδρες της τροχαίας και σε υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας και κυρίως σε γυναίκες
. Υπάρχουν , δυστυχώς, αρκετά περιστατικά τραυματισμών και μάλιστα σοβαρών τραυματισμών από επιτιθέμενους οδηγούς. Σύμφωνα με αναγνώστες που μας αποστέλλουν φωτογραφίες, η αδιαφορία που υπάρχει εκ μέρους των οδηγών δεν έχει όριο. Συγκεκριμένα, μας ανέφεραν περιστατικά , όπως οδηγοί να οδηγούν αντίθετα επί της οδού Δήμου Τσέλιου πλησίον της Ηρώων Πολυτεχνείου και μάλιστα πριν τις 10 το βράδυ, άλλος ασυνείδητος οδηγός να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα της οδού Κρυστάλλη , για να «κόψει» δρόμο και να μπει σε κάθετο δρόμο της οδού αυτής και πολλά άλλα, ακόμη και μεσημέρια εντελώς ασυνείδητοι οδηγοί να κόβουν δρόμο από την κεντρική πλατεία μέσω του πεζόδρομου της Παπαστράτου.

Φυσικά να τονίσουμε πως , για όλα αυτά, υπεύθυνος δεν είναι κανένας απολύτως αρμόδιος ή εργαζόμενος της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας, αλλά η οδική μας συμπεριφορά και η κουλτούρα που έχουμε αναπτύξει και ως Έλληνες και ως Αγρινιώτες και κυρίως ως οδηγοί , που πάντα είμαστε με τη φράση στο στόμα: «Έλα μωρέ, δεν πειράζει». Την παράνομη στάθμευση δεν την «εφαρμόζουν» μόνο οδηγοί με ιδιόκτητα οχήματα αλλά και οδηγοί με δημοτικά οχήματα. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, που συνοδεύουν το ρεπορτάζ μας, υπάρχει και στιγμιότυπο από όχημα της υπηρεσίας του δήμου «Βοήθεια στο Σπίτι» , το οποίο είναι ανεβασμένο πάνω σε πεζοδρόμιο, μέσα σε πεζόδρομο, περίπου στις 10το βράδυ απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, χωρίς φυσικά να μπορούμε να επαληθεύσουμε την ώρα. Συνοψίζοντας, το μόνο που ίσως αξίζει να κρατήσουμε στο μυαλό μας , είναι πως για την ποιότητα ζωής που όλοι αναζητάμε και την ασφάλεια μας, κανένας άλλος δεν ευθύνεται παράς μόνο εμείς οι ίδιοι, γιατί ακόμα και να διασκεδάσουμε να θέλουμε, κανείς δε μας είπε να σταθμεύουμε πάνω σε πάνω σε πεζοδρόμια για να έχουμε το αυτοκίνητο μας έξω από εκεί που διασκεδάζουμε.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, άλλες τραβηγμένες από αναγνώστες που τις έστειλαν στη «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ», άλλες από εμάς, είναι ενδεικτικές της όλης κατάστασης. Ακόμη να συμπληρώσουμε πάνω σε αυτό πως το δημοτικό δωρεάν πάρκινγκ στα παλιά Σφαγεία είναι καθημερινά σχεδόν άδειο. Προορίζεται για 220 οχήματα και άνω των 15 οχημάτων δεν σταθμεύουν ποτέ. Ενώ ημερησίως η τροχαία καταγράφει τουλάχιστον 20 παρανομίες και σημαντικό αριθμό η δημοτική αστυνομία. Από μετρήσεις που έχουν γίνει την στιγμή που το δημοτικό δωρεάν πάρκινγκ είναι σχεδόν άδειο στ Σφαγεία το 20% των θέσεων – παρκομέτρων είναι άδειες στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ