2012-12-15 11:55:01
Φωτογραφία για Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών κατά του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου,
Κουζέλη Λαμπρινή

Ο ΣΕΒΑ υποστηρίζει την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ,

Η υπόθεση της προμήθειας βιβλίων για το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) εξελίσσεται σε αφορμή εμφυλίου πολέμου στον χώρο του βιβλίου, όπως γράφαμε και σε σχετικό άρθρο.

Σήμερα, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα, θέτει το ερώτημα της προσφοράς του ΕΚΕΒΙ στον χώρο του βιβλίου, υποστηρίζει «την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ με τη σημερινή του μορφή» και τίθεται απέναντι από ενώσεις και πολιτιστικούς φορείς, όπως η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου και ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, που στηρίζουν τον οργανισμό.

Οι διαξιφισμοί που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μαρτυρούν και αποδεικνύουν τη σύγκρουση συμφερόντων στον χώρο του ελληνικού βιβλίου και την απουσία ομοψυχίας και συνεργασίας μεταξύ φορέων, εκδοτών και δημιουργών προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προώθησης του ελληνικού βιβλίου. Εκεί θα πρέπει να αναζητήσει την παθογένεια της κακοδαιμονίας στον χώρο του ελληνικού βιβλίου ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κ. Κώστας Τζαβάρας, εξετάζοντας με νηφαλιότητα τη διαδρομή, τη λειτουργία και την προσφορά όλων των συνδικαλιστικών φορέων και πολιτιστικών οργανισμών.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΣΕΒΑ.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ