2012-12-15 01:31:03
Φωτογραφία για Η Συρία υποφέρει από έλλειψη τροφίμων
Οι κάτοικοι της Συρίας εκτός από το φόβο του πολέμου έχουν και το φόβο της έλλειψης φαγητού, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters... οι Σύροι πασχίζουν πλέον να βρουν ακόμα και μία φρατζόλα ψωμί. 

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στο Χαλέπι, όπου το φαγητό θεωρείται ως είδος πολυτελείας και οι κάτοικοι δίνουν καθημερινά μάχη για να καταφέρουν να επιζήσουν. «Βγήκα χθες έξω και δεν μπορούσα να βρω ψωμί. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το φαγητό, υπάρχει και έλλειψη στα καύσιμα, που είναι απαραίτητα για την παραγωγή του άρτου», δηλώνει ο Αχμέντ, κάτοικος της συνοικίας Σαλαχεντίν. 

Οι μαρτυρίες του Αχμέντ είναι συγκλονιστικές, καθώς ο ίδιος αποκαλύπτει ότι πριν από λίγες ημέρες οι φούρνοι δεν είχαν καύσιμα για να παράξουν ψωμί με αποτέλεσμα να πουλήσουν το αλεύρι που είχαν. Οι κάτοικοι λοιπόν της πόλης πάλευαν μεταξύ τους για να καταφέρουν να αγοράσουν ένα πακέτο αλεύρι. Για να ηρεμήσει το κλίμα, οι αντάρτες αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα. Σε μία κρίσιμη στιγμή για τη συριακή επανάσταση, η οποία φαίνεται να κερδίζει τον πόλεμο εναντίον του Άσαντ, ο λαός λυγίζει μέρα με τη μέρα και δεν πεθαίνει πλέον από τις σφαίρες των όπλων, αλλά από την πείνα.
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ